Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu spune unde a greşit Cătălin Drulă: "Eu mergeam la tribunal în primele 30 de minute!"

Traian Băsescu spune unde a greşit Cătălin Drulă: "Eu mergeam la tribunal în primele 30 de minute!"

Fostul preşedinte Traian Băsescu, ministru al Transporturilor în mai multe guverne post-decembriste, a arătat cum putea fi scurtată, în opinia sa, greva de la metrou.

Traian Băsescu spune unde a greşit Cătălin Drulă: "Eu mergeam la tribunal în primele 30 de minute!"
de Adrian Iclozan    |    26 Mar 2021   •   18:46

Băsescu: Eu mă duceam cu nervii pregătiți pentru discuții de uzură

Cătălin Drulă ar fi trebuit să se adreseze vineri dimineață instanței de judecată, susţine Băsescu.

"Inteligent ar fi fost dacă, imediat ce s-a declanșat conflictul, făcea o întâmpinare în instanță, pentru ca instanța să suspende acest conflict, urmând să facă anchete disciplinare pe urmă. Era imperios necesar să meargă la Tribunal. Eu mergeam la Tribunal în primele 30 de minute.

Trebuie să vă spun că la compatimentul juridic al ministerului, cel puțin în timpul meu, erau întâmpinări standardizate și doar completam numele sindicatului", a susţinut Băsescu.

Băsescu: Dacă-l văd că plânge şi dă vina pe trecut, sindicaliştii nu-l vor băga în seamă pe ministru

Fostul preşedinte mai crede că actualul ministru al Transporturilor ar fi trebuit să meargă în subteran pentru a discuta cu sindicaliștii.

"Este clar că în astfel de momente atitudinea sindicalistului este fundamentală. Adică, dacă-l văd că plânge și dă vina pe trecut, nu-l bagă niciun sindicalist în seamă.

Primul lucru este dialogul...Eu, chit că mă certam cu ei, mă duceam cu nervii pregătiți pentru discuții de uzură. Până la urmă o scoteam la capăt, ori cu hotărâre judecătorească, ori cu o soluție de mijloc", a adăugat el într-o declaraţie pentru Digi24.

Drulă către șeful sindicatului de la metrou: "Rădoi, s-a terminat"

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut, vineri, autorităților să "intervină și să elibereze șinele de ilegaliști".

"Câtă vreme sunt eu aici, statul nu va ceda niciun milimetru în faţa mafiei. Pentru că despre asta e vorba, despre o organizaţie mafiotă. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureştenii nu contează, că singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge", a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în condiţiile în care circulaţia metroului este oprită încă de dimineaţă de protestatarii din sindicatul condus de Ion Rădoi.

Ministrul a spus că a formulat o plângere penală la DNA în urma protestului iar în această plângere invocă zădărnicirea combaterii bolilor, abuzul în serviciu, şantajul şi traficul de influenţă.

Drulă a spus că va exista dialog social doar după ce metroul va reîncepe să circule.

Ulterior, în urma negocierilor purtate la Prefectura Capitalei, sindicaliştii au anunţat că de sâmbătă va fi reluată circulaţia metroului.

Sâmbătă se reia circulația la metrou

Circulația la metrou urmează să fie reluată în cursul zilei de sâmbătă, 27 martie, decizia fiind luată în urma negocierilor de la Prefectura Capitalei între liderii sindicali și autorități.

Părţile au stabilit un calendar de discuţii pentru săptămâna viitoare iar sindicaliştilor li s-a promis că nu vor fi dispuse sancţiuni administrative împotriva participanţilor la protest, pe perioada negocierilor.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Cătălin Drulă
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close