Antena 3 CNN Politică Trei ministere, încă invulnerabile: Turismul, Apărarea şi Justiţia, ocolite de restructurări

Trei ministere, încă invulnerabile: Turismul, Apărarea şi Justiţia, ocolite de restructurări

Trei ministere, încă invulnerabile: Turismul, Apărarea şi Justiţia, ocolite de restructurări
Sursa foto: Elena Udrea
13 Aug 2009   •   11:38

Turismul Elenei Udrea, Apărarea lui Mihai Stănişoară şi Justiţia lui Cătălin Predoiu par imune la procesul amplu de restructurare şi disponibilizare care a afectat restul ministerelor guvernului Boc. În timp ce peste 14.000 de bugetari au fost trimişi acasă, iar zeci de agenţii, autorităţi şi institute au fost fie comasate, fie restructurate sau chiar desfiinţate, la nivelul celor trei ministere menţionate nu s-a anunţat nici o măsură similară. MAPN şi MJ se pronunţaseră în trecut pentru operarea unor reduceri de personal, dar miniştrii lor nu s-au numărat ieri printre cei care au prezentat lista cu posturi reduse.

Rând pe rând miniştrii şi-au făcut socoteala ca stimabilul Pristanda, dând seamă pentru posturile reduse din organigramă şi pentru instituţiile de stat subordonate trecute prin procesul de restructurare. Mai puţin, trei ministere: cel al Turismului, MApN şi Ministerul Justiţiei.

Ministrul Ecaterina Andronescu a anunţat reducerea cu 401 posturi, omologul său de la Transporturi, Radu Berceanu a zburat din posturi 627 de oameni, care s-au alăturat astfel celor 4586 de peroane deja disponibilizate la nivelul clor trei societăţi CFR.
Performerul în materie s-a dovedit a fi ministrul Economiei, Adriean Videanu, cu 10.200 de oameni puşi pe răboj.
Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, a dispus concedierea a 31 de persoane şi blocarea altor240 de posturi deja vacantate, social-democratul Dan Nica a rărit rândurile personalului de la Interne cu 1225 de posturi, iar la Agricultură, Ilie Sârbu a dispus restructurarea pentru 1200 de posturi.
La Muncă, 1.316 de bugetari vor fi disponibilizaţi, în timp ce ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a anunţat o reducere de 627 de posturi.

Gheorghe Pogea a susţinut că la Ministerul Finanţelor Publice se vor desfiinţa 477 de posturi bugetate, în timp ce la Mediu, Nicole Nemirschi a operat o reducere de 444 de oameni.
Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MIMMCMA) va restructura 260 de posturi, iar Ministerul Tineeretului şi Sportului de 169 de funcţii.
Cea mai mică tăirere de personal a fost pusă în practică la nivelul MAE unde au fost desfiinţate doar 86 de posturi.
La nivelul Guvernului, premierul Emil Boc a anunţat reducerea numărului structurilor coordonate de la 21 la 16, şi desfiinţarea a 1317 de posturi.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Mihai Stanisoara
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close