Antena 3 CNN Politică Udrea crede că scandalul frunzei a fost premeditat (VIDEO)

Udrea crede că scandalul frunzei a fost premeditat (VIDEO)

Udrea crede că scandalul frunzei a fost premeditat (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Sep 2010   •   09:32

Elena Udrea crede că scandalul legat de logoul turistic al României a fost premeditat. Ministrul Dezvoltării scrie pe blogul personal că toată povestea plagiatului a fost practic o făcătură. Asta chiar dacă  frunza este folosită de mai multe site-uri ale unor firme din Marea Britanie şi Franţa. Una dintre companii o utilizează încă din 2009, cu un an înainte de lansarea brandului de ţară, scrie Jurnalul Naţional.

Elena Udrea remarcă dispariţia conţinutului de pe site-ul de unde ar fi fost copiat logo-ul din brandul turistic al României. Pe blogul personal, ministrul Dezvoltării şi Turismului susţine că pe pagina de internet respectivă s-au produs modificări doar în ziua în care s-a lansat brandul de ţară, iar scandalul frunzei ar fi fost premeditat.

Udrea se declară bucuroasă că promovarea turismului merge mai bine decât se aştepta şi crede că este posibil ca scandalul să fi contribuit la notorietatea brandului de ţară.

Ministrul Turismului ignoră faptul că frunza prezentată ca logo la Shanghai nu este utilizată doar pe site-ul unde a fost decoperită prima dată de români. Simbolul este folosit de multă vreme şi de către pagina electronică a unui dicţionar francez de ecologie.

Acelaşi logo se regăseşte şi pe pagina de internet a unei firme înregistrată în Marea Britanie, care se ocupă cu reciclarea deşeurilor provenite din industrie şi agricultură.

Logoul mai este folosit şi de un magazin din Marea Britanie. Site-ul magazinului a fost înregistrat la data de 9 iulie 2009, în timp ce lansarea brandului de ţară a avut loc pe 29 iulie 2010.



Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close