Antena 3 CNN Politică Udrea: Ursul, râsul şi egreta, ambasadorii turismului românesc. Ascultă refrenul imnului (VIDEO)

Udrea: Ursul, râsul şi egreta, ambasadorii turismului românesc. Ascultă refrenul imnului (VIDEO)

Udrea:  Ursul, râsul şi egreta, ambasadorii turismului românesc. Ascultă refrenul imnului (VIDEO)
Sursa foto: Elena Udrea
28 Apr 2009   •   20:56

Trei mari foşti sportivi români Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi vor promova turismul românesc timp de un an, ca urmare a unui parteneriat de milioane de euro încheiat între ministrul de resort, Elena Udrea şi BRD-Groupe Societe Generale. Campania, care se va desfăşura sub sigla "România, land of choice"va include difuzărarea unui spot pe două televiziuni internaţionale de mare audienţă, reclame outdoor print, şi pe Internet dar şi distribuirea de cărţi poştale în care Hagi este asociat cu un urs carpatin, Ilie Năstase cu un râs, iar Nadia cu o egretă.
Ministerul Turismului şi BRD-Groupe Societe Generale au semnat, marţi, un contract prin care turismul românesc va fi promovat pentru o perioadă de un an prin intermediul foştilor mari sportivi Potrivit ministrului Turismului, Elena Udrea, campania de promovare va costa mai multe milioane de euro. Două milioane de euro vor lua direcţia difuzării unui spot pe două televiziuni internaţionale de mare audienţă. Campania se va adresa în principal unor ţări precum Germania, Spania, Franţa, Austria, Israel şi SUA.
"Urmează să contractăm două mari televiziuni internaţionale şi vom face o licitaţie pentru asta. Campania de promovare a turismului românesc, în parteneriat cu BRD, care avea deja o înţelegere cu cei trei mari sportivi, va debuta la sfârşitul lunii mai şi va dura aproximativ un an, până când va fi gata şi va începe să fie promovat brandul României", a declarat Udrea.
Hagi, alias ursul carpatin, Ilie Năstase, râs, şi Nadia Comăneci, egretă
Crearea spoturilor şi a printurilor va fi susţinută de BRD, promovarea urmând să fie făcută din fondurile Ministerului Turismului. Udrea a explicat că această campanie va fi făcută sub sigla "Land of choice", care este un vers din viitorul imn turistic al României deoarece a constatat că această sintagmă a avut succes.
Înclinaţiile poetice ale ministrului vor fi însoţie şi cu un gust pentru fabule. Ursul, râsul şi egreta vor constitui ambasadorii turismului românesc peste hotare. Astfel, o parte din campanie se va desfăşura sub forma unor cărţi poştale, unde Hagi este asociat cu un urs carpatin, Ilie Năstase cu un râs, iar Nadia cu o egretă.
Sub sloganul "Îl cunoaşteţi pe Hagi (respectiv Năstase, Nadia - n.r.), descoperiţi alte comori ale României", respectivele cărţi poştale, împărţite în două imagini, îi vor prezenta pe o parte pe unul dintre cei trei sportivi, iar pe verso animalul asociat.
Ilie Năstase cere cooptarea lui Mutu şi Chivu pentru campanie
Cei trei mari performeri ai sportului românesc s-au declarat onoraţi de includerea lor în acest proiect. "Noi neoficial făceam promoţii României. Acum o vom face oficial", a declarat Nadia Comăneci, adăugând că se bucură că poate face, împreună cu ceilalţi doi mari sportivi, o "promoţie frumoasă" pentru România.
Gheorghe Hagi a arătat că îşi dă seama cât de mult contează sportul în promovarea unei ţări. "Sportul e un ambasador al fiecărei ţări. Eu mă simt onorat să fiu în această campanie lângă doi monştri", a spus Hagi.
La rândul său, fostul tenismen Ilie Năstase a recomandat implicarea în această campanie şi a altor "vedete cunoscute". "Trebuie să se continue şi cu cei care sunt în activitate şi mă gândesc la un Mutu sau la un Chivu", a arătat Năstase.



Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close