Antena 3 CNN Politică Udrea, via Facebook: Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL

Udrea, via Facebook: Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL

Udrea, via Facebook: Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2011   •   10:52

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a anunţat că duminică seară a semnat pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la un nou mandat de preşedinte al PDL, potrivit Mediafax.

"Am semnat în această seară (duminică seară - n.r.) pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la preşedinţia PDL", a scris Udrea pe Twitter.

Ministrul a făcut anunţul şi pe Facebook, precizând că, oricât s-a străduit, nu a fost prima semnatară, mulţi colegi semnând înaintea sa.
"Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL care corespunde cerinţelor mele. Un candidat care a fost ales într-o funcţie publică prin vot direct, care nu a fost niciodată bănuit de corupţie şi care este dispus să lupte pentru partid", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Duminică după-amiază, preşedintele Traian Băsescu a avut o întâlnire cu liderii centrali şi judeţeni ai PDL, la Vila Lac 1.
Conform unor surse din partid, citate de Gândul, Băsescu le-a spus liderilor PDL că îl susţine fără rezerve pe Emil Boc la şefia PDL, dar că la Palatul Victoria vrea un premier tehnocrat şi că este decizia sa când va face numirea.

Băsescu a vorbit despre lupta internă din PDL pentru şefia partidului, după ce a aflat că, înainte să ajungă la întâlnire, Emil Boc şi Vasile Blaga anunţaseră că vor candida. Boc, mai nuanţat, spunea că vrea să candideze, dar că doreşte să afle şi decizia partidului, Blaga - sec, spunând doar "Da, voi candida". Băsescu nu s-a sfiit să-l sprijine pe Boc: "Îl susţin fără rezerve. Suntem parteneri până la capăt".

Până acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la şefia PDL. De asemenea, este aşteptată decizia lui Emil Boc în privinţa candidaturii pentru un nou mandat. Şi Sorin Frunzăverde şi-a anunţat intenţia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu.

Convenţia Naţională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc pe 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.

 



×
Subiecte în articol: Elena Udrea Emil Boc presedinte PDL alegeri
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close