Antena 3 CNN Politică Ultimatumul lui Ponta a băgat PNL în şedinţă. Antonescu: Episodul Roşca Stănescu e închis. Nu mai e criză în USL

Ultimatumul lui Ponta a băgat PNL în şedinţă. Antonescu: Episodul Roşca Stănescu e închis. Nu mai e criză în USL

Ultimatumul lui Ponta a băgat PNL în şedinţă. Antonescu: Episodul Roşca Stănescu e închis. Nu mai e criză în USL
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Mai 2013   •   13:12
Update 13.13 - Membrii PNL susţin că la şedinţa de astăzi a partidului se va discuta soarta colegului lor Sorin Roşca Stănescu, deşi, oficial, preşedintele formaţiunii a spus că subiectul SRS este închis şi întâlnirea nu are legătura cu USL.

_____________________________________________

O şedinţă a conducerii PNL pe tema crizei din USL are loc, luni dimineaţă, după ce preşedintele partidului i-a convocat pe vicepreşedinţii formaţiunii. La şedinţă participă şi Puiu Haşotti şi Eduard Hellvig.
 
Principala temă este situaţia lui Sorin Roşca Stănescu, având în vedere că astăzi expiră ultimatumul dat de premierul Victor Ponta. Şeful PSD a cerut excluderea lui SRS din PNL.

Duminică seara, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, atenţiona că Uniunea Social Liberală se va rupe dacă din această alianţă nu va pleca, luni, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Crin Antonescu: Ruperea USL e plauzibilă. Nu ştiu ce au de gând cei din PSD, nu mai e ce a fost

Întâlnire de urgenţă Ponta-Antonescu, privind criza din USL

Citeşte şi Ponta: Este cea mai mare criză prin care trece USL. Aştept o decizie până luni, altfel nu mai putem merge împreună

Antonescu îi răspunde lui Ponta: Nu suntem în situaţia să ne dăm ultimatumuri. Ce avea PNL de hotărât a decis azi


Cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, s-au întâlnit miercuri seară şi au avut o discuţie în care, susţin surse politice, premierul i-ar fi cerut partenerului său excluderea din PNL a senatorului Sorin Roşca Stănescu, în urma scandalului iscat de comisia Bârsan. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nici nu vrea să audă de această variantă.


Totodată, şeful liberalilor a declarat joi că membrii PNL dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, atenţionând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu.

Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă deîncercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Cei trei (SRS, Ciorbea, Ilieşiu) au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Comisia de anchetă în cazul interceptării judecătorului CEDO Corneliu Bârsan a fost înfiinţată la începutul lunii aprilie 2013.


 

 
 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu criza usl Victor Ponta
Parteneri
Sute de clădiri din Bucureşti, în pericol să cadă la primul cutremur mare
x close