Antena 3 CNN Politică Umbra lui Mitrea la Giurgiu. Vanghelie, comparat de Mădălin Voicu cu ?scroafa urcată-n pom?

Umbra lui Mitrea la Giurgiu. Vanghelie, comparat de Mădălin Voicu cu ?scroafa urcată-n pom?

Umbra lui Mitrea la Giurgiu. Vanghelie, comparat de Mădălin Voicu cu ?scroafa urcată-n pom?
Sursa foto: Marian Vanghelie
25 Feb 2009   •   16:49

Războiul de uzură purtat de Mircea Geoană împotriva resturilor cavaleriei lui Miron Mitrea se mută pe malurile Dunării. Mădălin Voicu, deputat de Giurgiu, care datorează cariera parlamentară lui Mitrea, a sărit miercuri la gâtul liderului bucureștean Marian Vanghelie pe care l-a acuzat că taie și spânzură la nivelul filalei social-democrate după principiul ?scroafei urcată-n pom?. Surse social-democrate susțin că Voicu ar fi dorit să candideze pentru șefia organizației după restructurarea implementată de Vanghelie. Drumul îi este barat de lideru Mircea Geoană, care dorește să-i plătească polițele pentru criticile și jignirile aduse de deputat în trecut.
După Constantin Conțac și Eugen Nicolicea, Mădălin Voicu ar putea deveni al treilea social-democrat în capul căruia s-ar putea sparge oalele colaborării cu Miron Mitrea.
Mitrea, protectorul lui Voicu
Conform unor surse social-democrate, Mădălin Voicu este perceput la sediul din Kiselleff ca un apropiat al senatorului Miron Mitrea. Senatorul ar fi fost cel care a intervenit anul trecut pe lângă Mircea Geoană pentru a obține lui Voicu acceptul de a candida într-un colegiu uninominal de deputat în județul Giurgiu. Geoană ar fi dorit să-l treacă pe vocalul social-democrat pe linie moartă, trimițându-l într-un colegiu fără șanse electorale. Sprijinul acordat de Mitrea înainte de alegerile parlamentare l-a salvat pe Voicu, care a făcut rocadă de colegii cu colega sa de partid, Anca Oprea și a reușit să-și continuie cariera de parlamentar.
Ambițiile lui Voicu nu s-au oprit aici. La nivelul filialei Girurgiu a făcut parte din conducerea interimară în speranța organizării unor alegeri interne care să-l propulseze lider de organizație județeană. Înfrângerea la nivel central a ?patronului? Mitrea nu a potolit intențiile lui Voicu de a deveni șef peste filiala giurgiuveană.
Abilitarea liderului PSD București, Marian Vanghelie cu atribuțiile de coordonare și reorganizare a organizației de Giurgiu a dat peste cap planurile lui Voicu. Potrivit surselor citate, între cei doi a izbucnit rapid un conflict, după ce Vanghelie i-a pus în vedere că el comandă la Giurgiu și că nu va ajunge în veci șef de filială. Aceleași surse din PSD, susțin că alegerea lui Vanghelie pentru această sarcină ar fi fost calculată de Geoană, care a mizat pe temperamentul mai vulcanic al primarului de sector 5 pentru a face curățenie la Giurgiu și a-l pune la punct pe Voicu.
Voicu despre Vanghelie: ?Când se urcă scroafa-n pom?
În maniera obișnuită, deputatul a ieșit astăzi la rampa declarațiilor publice lansând o serie de atacuri dure la adresa lui Vanghelie, pe care l-a acuzat că nu face altceva decât să taie și să spânzure de când a fost numit coordonator al filialei județene.
"Cu Vanghelie am colaborat bine la București, dar când se urcă scroafa-n pom... Trebuie să spun, sunt lucruri pe care eu nu le accept, mai ales că la Giurgiu, Vanghelie a zis ca el e șef, el taie, el numește, el spânzură. La Giurgiu se pot întâmpla multe lucruri bune, dar avem o mare problemă. Acum, practic, PSD nu are organizație în județ. Organizația este vraiște aici. Nu avem structură de conducere, nu avem prefect, deconcentratele nu sunt acoperite toate. Vanghelie trebuie să își asume și ceea ce nu merge la Giurgiu. Nu-l acuz de nimic, ci doar constat. N-a făcut până acum nimic n organizația județeană și este numit coordonator, cu co..., adică trebuie să facă ceva alături de cineva. Marian Vanghelie, pentru mine, oricum e un mincinos, nu are legătură cu activitatea de la Giurgiu, ci e o problema personală, nu va pot spune ce e", a afirmat Voicu.
Deputatul a negat că și-ar dori pentru sine șefia filialei, el arătând că nu va candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD și că îl va susține pe Ioan Rădoi, fostul președinte interimar al PSD Giurgiu, să revină în funcție.
Centrul, acuzat că vrea ?mielușei? la conducerea filialelor
Voicu a sugerat că acțiunea de reorganizare dictată de Geoană la nivelul unor filiale, are alte rațiuni decât îmbunătățirea rezultatelor electorale, care țin de transformarea reprezentanții acestor organizații în ?mielușei?. "Am convingerea, de fapt, îmi doresc ca la Giurgiu să fie mulţi oameni din PSD la conducere, dar nu subordonaţi, mieluşei, servili, ci oameni respectaţi, credibili, care au demonstrat că pot reprezenta atât Giurgiu, cât şi partidul. Nu am nimic împotriva nimănui, dar dacă vin anumite persoane, despre care am auzit că vor fi numite de la centru, la Giurgiu nu vom avea linişte şi nici respect. Dacă nu există la Giurgiu o persoană potrivită pentru funcţia de prefect, eu am propus să aducem pe cineva din afară. Şi cât sunt eu deputat de Giurgiu, nimic în acest partid nu se întâmplă decât prin vot? Dar dacă cei cu drept de vot sunt cumpăraţi de la centru, cu atât mai grav?, a spus deputatul.
Deputatul PSD a mai criticat modul în care conducerea centrală înțelge să interacționeze cu organizațiile din teritoriu. "Nu doar în PSD, ci în toate partidele din România s-a împământenit ideea asta: s-a înţeles, să trăiţi! Eu mă supun şi înţeleg orice doar dacă vii la mine cu argumente. Oamenii care îşi imaginează că ei sunt cei mai deştepţi, cei mai buni, demonstrează doar că sunt megalomani şi în final, proşti. Nu pot să lucrez cu oameni de genul acesta. Nu sunt în opoziţie în propriul partid, ci doar sunt anumite persoane în PSD cu care nu pot să lucrez. N-am nimic cu Geoană personal, dar când greşeşte îi spun?, a declarat Voicu, reluând vechile adjective la adresa șefului de partid.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close