Antena 3 CNN Politică Un nou ministru PDL o ia pe urmele Elenei Udrea: Ridzi anunţă că votează pentru EBA

Un nou ministru PDL o ia pe urmele Elenei Udrea: Ridzi anunţă că votează pentru EBA

Un nou ministru PDL o ia pe urmele Elenei Udrea: Ridzi anunţă că votează pentru EBA
Sursa foto: Monica Iacob Ridzi
05 Iun 2009   •   16:05

Ministrul PDL al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat vineri la RFI România că, la alegerile pentru Parlamentul European, va vota cu Elena Băsescu, candidat independent. Ridzi este cel de-al doilea ministru PDL, după Elena Udrea, deţinătoarea portofoliului Turismului, care îşi face cunoscută opţiunea de vot în favoarea mezinei preşedintelui Băsescu. Nici Udrea nu a uitat-o pe tiza sa, susţinând, vineri, la Paris, că o votează deoarece mandatul ei se va adăuga zestrei PDL, după întoarcerea Elenei Băsescu în partid, prognozată chiar pentru ziua alegerilor europarlamentare.

"Suntem foarte bune prietene şi am apreciat încă de la început gestul ei de a candida independent. Este un act de curaj pentru orice om politic din România şi ca orice prieten adevărat cred că trebuie să o susţin atunci când are nevoie de sprijin. Eu cred foarte mult în ceea ce ea va face în politică şi în Parlamentul European. O cunosc foarte bine şi stiu de ce este capabilă", a susţinut ministrul PDL Monica Iacob Ritzi.
Ministrul Tineretului a mai afirmat că are încredere în cariera politică a Elenei Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu , chiar dacă în trecut posibila ei candidatură pe lista PDL a generat reacţii în interiorul partidului.
"S-a creat o imagine deformată. Va demostra şi va avea suficiente ocazii să o facă de acum înainte că într-adevăr trebuie să aibă şansa ei în politică. Cu siguranţă va avea o carieră politică", a spus Ridzi.

Punctul ei de vedere a fost împărtăşit şi de ministrul Turismului, Elena Udrea, care a declarat vineri, la Paris, că Elena Băsescu că o votează pentru că mandatul ei se va adăuga celor ale PDL, pentru că se va întoarce în partid imediat.

"Eu sunt un politician tânăr care a trecut la începutul carierei printr-o experienţă asemănătoare în care nu mi se prea acordau şanse şi până la urmă eu cred că a meritat să rămân în bătălia aceasta politică. Cred că Elena Băsescu merită o şansă, şi ca tânăr politician, ca femeie, îi voi da votul meu. Şi, de asemenea, ştiu că votul acesta şi mandatul Elenei Băsescu vor veni la PD-L", a spus Elena Udrea.

Ministrul Turismului a explicat că se aşteapta ca fiica preşedintelui Băsescu să revină în rândurile PDl chiar în seara alegerilor pentru PE. "Practic, plecarea ei nu a fost decât pentru a putea candida independent şi a nu lăsa partidul în sfera aceasta a criticilor, câtă vreme ea se găsea pe listă, deşi eu consider că erau neîntemeiate. Imediat, la terminarea campaniei, probabil că imediat se va întoarce în partid" a arătat Udrea.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close