Antena 3 CNN Politică USR PLUS București îl somează pe Nicușor Dan "să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei"

USR PLUS București îl somează pe Nicușor Dan "să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei"

"Primarul Nicușor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei și instituții din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicație.", transmite USR PLUS, miercuri, printr-un comunicat de presă. 

USR PLUS București îl somează pe Nicușor Dan "să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2021   •   21:35

USR PLUS susține că au fost demarate concursuri pentru anumite posturi de conducere, cu dedicație pentru anumite persoane din PNL și PMP.
 
Concursul pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare: https://bit.ly/2W5W47H;
Concursul pentru ocuparea postului de Director general al Administrației Străzilor București: https://bit.ly/2VUZUAj
 
Viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atenția Primarului General încă din data de 8 iulie, pe tema organizării concursurilor pentru posturile mai sus menționate, și a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiții specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat. 

USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicație pentru anumite persoane din PNL și PMP.

Primarul General a primit din partea USR PLUS sprijinul pentru ca aceste practici ilegale și imorale să nu mai aibă loc în administrația bucureșteană. 

Atragem atenția că: 
Criteriile publicate o dată cu dosarele de concurs sunt restrictive și urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidați pentru înscriere la concurs. 
De exemplu: pentru concursul de director la ASSMB sunt necesari 15 ani vechime în specialitate și 6 luni vechime în funcție de conducere într-o instituție publică;
Criteriile publicate sunt stabilite în vederea calificării și câștigării concursului de către anumite persoane. 

USR PLUS solicită public Primarului General Nicușor Dan să suspende aceste concursuri, în temeiul art. 37 din regulamentul aplicabil pentru organizarea lor. 

În caz contrar, USR PLUS nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalități și reluarea concursurilor într-un mod corect. Votul de încredere al bucureștenilor a fost dat pentru transparență, corectitudine, meritocrație, nu pentru sinecuri politice și nici pentru plătirea unor polițe între partide.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close