Antena 3 CNN Politică Vanghelie: Impozitul forfetar, ?o chestie anapoda, care te scarpini cu pieptenul pe spate?

Vanghelie: Impozitul forfetar, ?o chestie anapoda, care te scarpini cu pieptenul pe spate?

Vanghelie:  Impozitul forfetar, ?o chestie anapoda, care te scarpini cu pieptenul pe spate?
Sursa foto: Marian Vanghelie
29 Iun 2009   •   14:19

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, şi-a reluat luni criticile la adresa impozitului forfetar, considerat cea mai proastă acţiune aplicată de actualul Guvern. În opinia liderului social-democrat, impozitul forfetar ?este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate?. Poziţia sa pare împărtăşită de mai mulţi colegi de partid. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase s-a pronunţat la rândul său pentru o aplicare treptată a impozitului forfetar.
"Cea mai proastră acţiune pe care a luat-o Guvernul din punct de vedere economic, de la început până acum, este impozitul forfetar. Şi cred acest lucru, l-am spus şi la coaliţie de la început, am să spun de acum încolo pe toate drumurile. Pentru că este anapoda, este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate, dacă aţi văzut formula asta", a spus Vanghelie.
Liderul PSD Bucureşti a apreciat că este nevoie de un calcul economic care să arate dacă acest impozit şi-a atins cumva scopul iniţial.
El a arătat că se va ?concentra?, împreună cu o echipă de specialişti, pentru a ?veni? cu nişte formule viabile pe care le va propune PSD şi coaliţiei, iar dacă va fi necesar va întreprinde şi o serie de acţiune de popularizare a acestora, în Bucureşti sau în ţară.
"Cred că Guvernul, în următoarea perioadă, va trebui să reflecteze, dar rapid - nu peste şase luni, nu peste opt luni, nu peste doisprezece luni - pentru că a creat un blocaj în sistemul economic. Va trebui văzut câte firme s-au desfiinţat de la începtul anului, care sunt firmele care s-au desfiinţat, cât câştigau acele firme pe fond sau cât creau evaziune, cine crea evaziunea şi cine a rămas. Trebuie făcut un calcul economic" a mai spus Vanghelie, chstionat dacă va propune eliminarea impozitului forfetar.
Un punct de vedere similar, dar mai general, a fost formulat după şedinţa BPN şi de purtătorul de cuvânt al partidului, Bogdan Niculescu-Duvăz.
?Măsurile economice care ni le-am propus au fost depăşite de realităţi. Situaţia s-a înrăutăţit, iar măsurile trebuie revizuite. O parte din ele nu au avut efectele scontate. Vom avea discuţii pe această temă cu partenerii de guvernare. Nu este aici vorba de a arunca mingea de la unii la alţii. Primele şase luni am recuperat anumite defecţiuni ale vechii guvernări. Acum, a vorbi de fosta guvernare nu mai este acum nici util, nici credibil? a explicat Duvâz, sublniind că PSD este interesat ca aceste măsuri să nu aibă un efect drastic asupra locurilor de muncă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close