Antena 3 CNN Politică Victor Ciutacu: Aceeaşi echipă care l-a "ridicat" pe Eugen Preda l-a "săltat" şi pe Gigi Becali (VIDEO)

Victor Ciutacu: Aceeaşi echipă care l-a "ridicat" pe Eugen Preda l-a "săltat" şi pe Gigi Becali (VIDEO)

Victor Ciutacu: Aceeaşi echipă care l-a "ridicat" pe Eugen Preda l-a "săltat" şi pe Gigi Becali (VIDEO)
27 Apr 2009   •   23:13

"Echipa care a coordonat activitatea revoluţionară din mall este aceeaşi cu echipa care a coordonat activitatea revoluţionară de la săltarea domnului Becali. Şi-a făcut datoria în ambele cazuri iar conducerea ministerului de Interne doseşte unul dintre numele implicate în aceste incidente. Există un nume comun şi văd că pe surse au apărut în ziare numai doi - domnii Guran şi Adam, ultimul ar fi sunat şi ar fi trimis SPIR-ul acolo. Mai este un domn...", a declarat Victor Ciutacu, luni, la Sinteza Zilei.

Invitaţii emisiunii au dezbătut noile informaţii legate de scandalul din luna februarie de la mall. Un material video îl înfăţişează pe Eugen Preda în timp ce este ţinut de doi bărbaţi îmbrăcaţi în uniforma poliţiei, în timp ce un al treilea bărbat, îmbrăcat în haine civile, îl loveşte, a fost făcut public în ediţia online al cotidianului Gardianul. În imagini se poate observa că Eugen Preda are mâinile legate cu cătuşe la spate în timpul agresiunii.



Mugur Ciuvică este de părere că există două discrepanţe majore între cazurile Becali şi Preda.

?În primul rând am înţeles că e bine să baţi infractorul. Îl baţi, îl bagi în portbagaj, îi scoţi glonţul din picior şi faci ce vrei cu el pentru că e infractor şi e bine să baţi infractorul şi e rău dacă te pedepseşte o autoritate pentru că ai bătut infractorul. Asta e legat de felul în care îşi dau anumiţi oameni drumul la gură la televizor sau mai scriu prin ziare?, a spus Mugur Ciuvică.

?Am înţeles că poliţia şi instituţiile statului spun că e rău să baţi infractorul şi trimit 30 de inşi acasă la Becali ca să-l salte din pat pentru că a bătut infractorul. Dar aici la mall ăştia au bătut infractorul de faţă cu poliţia şi nu s-a întâmplat nimic. Şi atunci noi ce să mai înţelegem - e bine să-l batem, nu e bine să-l batem? Ne bagă la puşcărie dacă-l batem sau ne lasă-n libertate? Asta este problema majoră", a spus la rândul lui Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice.

Eugen Preda a fost implicat într-un scandal de proporţii, care a avut loc la sfârşitul lunii februarie în complexul comercial Mall Plaza din Capitală. Mai mulţi membri ai clanului Preda, despre care se spune că ar controla zona Militari, au intrat într-un conflict cu reprezentanţii firmei de pază BGS. La momentul respectiv, Eugen Preda l-a acuzat pe patronul firmei de pază că ar fi ordonat agenţilor să-i atace, deşi nu avea vreun motiv.

Poliştii implicaţi în cazul scandalului de la mall au fost identificaţi luni dimineaţă, după ce duminică au fost făcute publice imaginile în care se vedea cum Eugen Preda era lovit cu piciorul de o persoană necunoscută, în timp ce era ţinut de doi oameni ai legii.

Imaginile făcute publice duminică, la două luni de la scandalul de la mall





Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close