Antena 3 CNN Politică Videanu şi alţi funcţionari de la Primăria Capitalei trebuie să plătească prejudicii de 9 milioane de euro (VIDEO)

Videanu şi alţi funcţionari de la Primăria Capitalei trebuie să plătească prejudicii de 9 milioane de euro (VIDEO)

Videanu şi alţi funcţionari de la Primăria Capitalei trebuie să plătească prejudicii de 9 milioane de euro (VIDEO)
Sursa foto: videanu
29 Mai 2009   •   18:27

Adriean Videanu fostul primar general al Capitalei, împreună cu mai mulţi foşti şefi din Primăria Capitalei sunt buni de plată. Ei ar trebui să plătească Primăriei Capitalei suma de 9 milioane de euro, prejudiciu cauzat de achiziţia unor terenuri şi plata unor lucrări care nu au fost făcute. Decizia judecătorească nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Totul a plecat de la un raport al Curţii de Conturi. Inspectorii au luat la puricat timp de două luni, în primăvara anului trecut, actele primăriei. Au găsit, susţin ei, o mulţime de nereguli.

Adriean Videanu ar fi semnat un contract de cumpărare a unui teren în comuna Mihăileşti, judeţul Giurgiu, pe care urma să fie amenajat un adăpost pentru câinii fără stăpân. Acum, fostul primar şi alte 12 persoane trebuie să dea înapoi peste un milion de euro.

În acelaşi timp, firma care a câştigat contractul pentru refacerea stadionului Lia Manoliu a venit cu o ofertă care depăşea fondurile primăriei. Nu a contat pentru edili însă. Curtea de Conturi consideră însă oferta inacceptabilă.

Punctul trei, dar şi cel mai păgubos din mandatul trecut: lucrările de reabilitare a străzilor. Omul cheie: Gheoghe Udrişte, şeful din acea vreme de la direcţia Infrastructură. Suma considerată prejudiciu: şapte milioane şi jumeătate de euro. Bani pe care acum, ar trebui să îi verse înapoi în bugetul Primăriei Udrişte însuşi, împreună cu alte 8 persoane

Videanu a fost singurul dintre cei condamnaţi să scoată bani din buzunar care a putut fi contactat astăzi. El a arătat că nu există informaţii concrete despre acest caz.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în următoarele două săptămâni. Surse susţin că neregulile de la primărie au ajuns şi în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul Economiei a fost contactat de relizatorul emisiunii Biz Bazar, Moise Guran



Antena 3

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close