Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, învins în instanță. Fostul președinte rămâne fără cetățenia Republicii Moldova

Traian Băsescu, învins în instanță. Fostul președinte rămâne fără cetățenia Republicii Moldova

Traian Băsescu, învins în instanță. Fostul președinte rămâne fără cetățenia Republicii Moldova
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    22 Ian 2018   •   11:45

UPDATE 11.45 - Judecătoria din Chişinău a respins, luni, cererea fostului preşedinte al României Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova semnat de Igor Dodon, relatează deschide.md.

Traian Băsescu poate ataca decizia în termen de 30 de zile.

Avocatul lui Băsescu susţine că decizia de retragere a cetăţeniei a fost una politică.

Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian

Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, acesta a semnatul decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu.

----------------------------

Știrea inițială 09.14

O nouă ședință de judecată în procesul dintre fostul președinte român Traian Băsescu și actualul șef de stat moldovean, Igor Dodon, cu privire la anularea decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, are loc luni, la Judecătoria Chișinău.

Liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, formațiunea care îl are în calitate de „președinte de onoare” pe Traian Băsescu „până la rezolvarea situației privind cetățenia moldovenească a acestuia”, a anunțat pe rețelele de socializare că va fi alături de președintele român la ședința de judecată pentru a-l „susține moral”, potrivit independent.md.

Ultima ședință în acest dosar a avut loc la data de 15 decembrie 2017. Atunci avocatul lui Traian Băsescu a prezentat înregistrări video din cadrul unor emisiuni televizate, unde preşedintele Igor Dodon comentează retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României.

Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova în mod oficial la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. 
 

×
Subiecte în articol: cetatenie igor dodon
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close