Antena 3 CNN Război în Israel Dr. Amin Zahra, medicul palestinian care are grijă de bolnavii din Brașov: ”Familia mea e la 20 de km de Ierusalim”

Dr. Amin Zahra, medicul palestinian care are grijă de bolnavii din Brașov: ”Familia mea e la 20 de km de Ierusalim”

Dr. Amin Zahra este medicul palestinian care are grijă de bolnavii din Brașov, în timp ce familia sa este la 20 de kilometri de Ierusalim.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2023   •   18:29

Dr. Amin Zahra a spus că el și mulți palestinieni doresc pace și nu sunt de acord cu acțiunile organizației Hamas, subliniind că civilii suferă din cauza conflictului din regiune.

"Eu sunt cetățean român de origine palestiniană, ceea ce reprezint și vreau să reprezint sunt palestinienii adevărați, care în primul rând nu sunt reprezentați de ceea ce se întâmplă în ziua de azi.

Familia mea locuiește undeva la 20 de km de Ierusalim, undeva, iar în zona aia nu cred să susțină cineva gruparea Hamas.

Acolo sunt oameni care își doresc liniște, pace, iubesc viața.

Citește și: Mărturiile unei femei din Israel de origine română: "Hamas a oprit oamenii să meargă într-o zonă sigură! Se ascund în școli și spitale"

Referitor la oamenii palestinieni din Europa, sunt oameni care trăiesc de zeci de ani aici, oameni care au venit pentru facultate, au venit cu afaceri, au venit cu studii și își doresc același lucru, pace, liniște își vă de viața lor, au construit o familie aici și probabil tot ceea ce strigă și tot ceea își doresc să nu mai vadă atâtea victime, pentru că tot ceea ce vedem noi, din păcate, mii de copii care au decedat, și-au pierdut viețile.

Civilii care stau fără apă, fără curent, fără mâncare. Eu cred cu siguranță că cetățeni palestinieni nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă sau ce se întâmplat în 7 octombrie.

Eu vă garantez acest lucru, civilii care își vedeau de viața, inclusiv pot să mă raportez și la familia mea care își vedeau de viață. Nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat în ziua de 7 octombrie și știau că probabil lupta asta este, dar nu pot face nimic.

Adică nu, nu au cum să se adune, nu au cum să organizeze un astfel de meeting de protest și în orașele de acolo din Gaza, să zicem.

Probabil se va întâmpla doar că în momentul de față toate protestele sunt pentru civilii care suferă, nicidecum în sprijinul Hamasului", a spus Dr. Amin Zahra, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: medic palestinian Fasia Gaza Brașov
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close