Antena 3 CNN Război în Israel Cea mai sângeroasă zi a războiului: peste 700 de morţi în Gaza, potrivit ministrului palestinian al Sănătăţii

Cea mai sângeroasă zi a războiului: peste 700 de morţi în Gaza, potrivit ministrului palestinian al Sănătăţii

Israelul a bombardat peste 400 de ţinte din Gaza. Potrivit ministrului palestinian al Sănătăţii, aproximativ 700 de oameni şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore. Forțele de Apărare ale Israelului le-au cerut din nou palestinienilor să fugă în sudul Fâşiei Gaza şi le-au promis compensaţii celor care oferă informaţii despre ostaticii luaţi de Hamas. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   07:43

Rafael Romo, reporter CNN în Tel Aviv, a oferit ultimele informaţii pe această temă.

Războiul se află încă în faza incipientă. Asta le-a spus ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, trupelor sale, adăugând că Israelul trebuie să distrugă Hamas.

„Pregătiţi-vă pentru testul care va urma. Războiul este abia la început”, le-a spus el trupelor.

Şi apoi Gallant i-a avertizat că, din păcate, Israelul va trebui să plătească un preţ. La începutul zilei, Forţele de Apărare ale Israelului au declarat că au bombardat peste 400 de ţinte din Gaza, ucigând mai mulţi comandanţi Hamas şi numeroşi agenţi în ultima zi, aproximativ în aceeaşi perioadă. 

Ministrul palestinian al Sănătăţii din Ramallah a declarat că 704 persoane din Gaza au fost ucise. Acesta este cel mai mare număr zilnic publicat de minister de când Israelul a început să bombardeze Gaza, după ce a declarat război Hamas în urma atacurilor teroriste din 7 octombrie.

Tot marţi, Forţele de Apărare ale Israeulului au aruncat fluturaşi în Gaza, făcândf apel la locuitori pentru orice informaţii despre ostaticii deţinuţi de Hamas, oferind protecţie şi compensaţii în schimb.

Forţele de Apărare ale Israelului au mai făcut acelaşi lucru de două ori înainte, cerându-le palestinienilor să fugă din nordul Gazei şi apoi avertizându-i că, dacă vor rămâne, vor fi consideraţi parteneri ai teroriştilor.

Şi, în cele din urmă, unul dintre cei doi ostatici eliberaţi luni seară a vorbit public pentru prima dată de când a fost luat prizonier de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie. 

Yocheved Lifshitz a spus că a trecut prin iad în timp ce vorbea cu presa la spitalul în care este tratată în Tel Aviv.

Bunica fragilă, în vârstă de 85 de ani, a declarat că atacatorii ei au fost brutali şi au bătut-o în timp ce o transportau în Gaza pe o motocicletă, înainte de a o forţa să intre într-un tunel.
Dar Lifshitz a spus că, odată ajunsă în tunel, răpitorii ei au devenit mai umani, oferindu-i nu doar bunuri de primă necesitate, ci şi tratament medical. 

Hamas deţine în continuare peste 200 de ostatici în Gaza.

×
Subiecte în articol: razboi Israel Fasia Gaza
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close