Antena 3 CNN Show Showbiz A murit Patrick Swayze. Actorul a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 57 de ani (VIDEO)

A murit Patrick Swayze. Actorul a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 57 de ani (VIDEO)

A murit Patrick Swayze. Actorul a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 57 de ani (VIDEO)
15 Sep 2009   •   08:10

Doliu la Holywood. Luni noapte, Patrick Swayze a pierdut bătălia cu cancerul. Actorul american, devenit celebru după rolul său din "Dirty Dancing", a încetat din viaţă la vârsta de 57 de ani. Swayze aflase, în urmă cu un an şi jumătate, că suferea de cancer la pancreas, într-o formă avansată.

Patrick Swayze a dobândit, aproape peste noapte, gloria mondială în 1987, când a interpretat un seducător profesor de dans în "Dirty Dancing". Dar actorul originar din Texas avea deja o carieră respectabilă la Hollywood.

Născut în 1952, Patrick Swayze a mers, încă de tânăr, pe urmele mamei sale, o coregrafă care colaborase la filme muzicale. În "Dirty Dancing", Swayze nu s-a mulţumit doar să joace şi să danseze ci a interpretat şi câteva cântece, dintre care unul compus chiar de el.

După câţiva ani, el şi-a dovedit calităţile şi în registrul dramatic, în alt film de mare succes - "Ghost", în care încarna fantoma unui bărbat care încearcă să comunice cu logodnica sa.


ANUNŢUL PRIVIND DECESUL ACTORULUI PATRICK SWAYZE


Nominalizat la categoria celui mai bun film, "Ghost" i-a adus un Oscar pentru rol secundar lui Whoopi Goldberg, care i-a dedicat premiul lui Swayze.

În culmea gloriei, Patrick Swayze a fost desemnat, în 1991, de revista People "cel mai sexy bărbat în viaţă". Ceea ce nu l-a făcut să-şi piardă modestia.

Swayze nu s-a mulţumit să-şi exploateze imaginea de seducător, ci a interpretat, într-un alt film, rolul unui... homosexual travestit.

După o eclipsă la sfârşitul anilor '90 - când a urmat şi un tratament pentru abuzul de alcool - Swayze a cunoscut din nou succesul atât pe ecrane, cât şi pe scenele din New York şi Londra.

Dar, în martie anul trecut, fanii din întreaga lume au fost şocaţi să afle, chiar de la Patrick Swayze, că i se diagnosticase un cancer la pancreas. Mereu optimist, actorul a continuat să joace şi să facă planuri de viitor în timp ce era măcinat de boala fără leac.

PATRICK SWAYZE, INTEPRETÂND ROLUL DIN DIRTY DANCING


Ultimul serial pentru care a filmat, The Beast, a avut o audienţă de invidiat. Dar boala a fost mai puternică: după ce medicii l-au anunţat că nu-l mai pot ajuta cu nimic, Swayze a decis să renunţe definitiv la tratament şi să petreacă puţinul timp rămas alături de familie.

Spre deosebire de alte vedete de la Hollywood, Swayze avea, din 1975, o căsătorie fericită cu actriţa Lisa Niemi cu care se cunoştea încă din adolescenţă. Soţia sa avea licenţă de pilot, iar în ultimele luni îl conducea, cu avionul, la spital, pentru tratament.



Antena 3




×
Subiecte în articol: a murit cancer
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close