Antena 3 CNN Show Showbiz Actorul Danny Glover, reţinut de poliţie în timpul unui protest al angajaţilor unei companii

Actorul Danny Glover, reţinut de poliţie în timpul unui protest al angajaţilor unei companii

Actorul Danny Glover, reţinut de poliţie în timpul unui protest al angajaţilor unei companii
Sursa foto: glover
17 Apr 2010   •   15:48

Actorul Danny Glover a fost reţinut de poliţie, vineri, la Gaithersburg, în statul american Maryland, în timp ce participa la un protest al angajaţilor companiei franceze Sodexo, potrivit AFP.

Actorul a fost arestat împreună cu alte 11 persoane, în timp ce participa la o manifestaţie a angajaţilor companiei Sodexo, care furnizează servicii în domeniul alimentaţiei. Salariaţii acuză compania de condiţii grele de muncă şi de faptul că nu le permite formarea unui sindicat.

Glover a fost reţinut, punându-i-se cătuşe, după ce a trecut de banda de marcaj pusă de poliţie la sediul companiei.

"Ne aflăm azi aici pentru a spune condiţiilor de muncă şi salariilor deplorabile", a spus Danny Glover la manifestaţia care a reunit 300 de persoane, printre care muncitori plătiţi cu ora, studenţi şi chiar sindicalişti din Franţa şi Marea Britanie.

Protestarii spun că 16 angajaţi Sodexo au fost disponibilizaţi după ce au încercat să formeze un sindicat, însă reprezentanţii companiei susţin că nu au nimic împotriva acestui lucru.

"Este o corporaţie mondială cu responsabilitate globală şi o să-i tragem la răspundere", a mai spus actorul, care a jucat, recent, în megaproducţia "2012".

Conform reprezentanţilor companiei, manifestaţiile care au avut loc la 11 sedii Sodexo din SUA sunt orchestrate de Service Employees International Union (SEIU) pentru publicitate. Mai mult, Sodexo consideră că majoritatea participanţilor la manifestaţii nu sunt angajaţi ai companiei.

Danny Glover, cunoscut din seria de filme "Armă mortală", şi celelalte 11 persoane reţinute au fost duşi la o secţie de poliţie din apropiere şi eliberaţi după încheierea protestului.

Antena3.ro




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close