Antena 3 CNN Show Showbiz Hollywood se aşteaptă la încasări de 10 miliarde dolari în 2009

Hollywood se aşteaptă la încasări de 10 miliarde dolari în 2009

Hollywood se aşteaptă la încasări de 10 miliarde dolari în 2009
Sursa foto: hollywood
11 Dec 2009   •   20:32

Hollywood se pregăteşte să eclipseze recordul din 2007 de vânzări de 9.68 miliarde dolari în vânzările de bilete în SUA şi Canada, estimându-se că în acest an se va depăşi în acest an, pe fondul afluxului de spectatori în cinematografe în timp de recesiune.
Studiourile de film au început acest an cu un ianuarie ce a trecut de cota de un miliard de dolari pentru prima dată în istorie, iar la box ofiice în această lună sunt aşteptate filme precum "Avatar," "Sherlock Holmes" şi "It's Complicated."
Până acum au fost colectaţi 9.67 miliarde dolari din vânzările de bilete. Anul trecut a adus încasări de 9,63 miliarde dolari.
Estimările companiei Hollywood.com Box Office sunt că în acest an se va atinge cota de 10.6 miliarde dolari.

Rezultatele din acest an au fost ajutate de filme importante, printre care şi "Transformers: Revenge of the Fallen," cel mai mare succes din 2009, cu încasări de 402 milioane de dolari pe cele două pieţe nord-americane.
Pe locul doi până acum este "Harry Potter and the Half-Blood Prince," cu 301 milioane dolari. De asemean filmul cu vampiri "The Twilight Saga: New Moon" a ieşit pe locul trei.
Succese surpriză au inclus "Paranormal Activity" cu 107 milioane dolari. Iar Warner Bros a ieşti cu două filme , "The Hangover" (277 milioane dolari ) şi "The Blind Side" (131 milioane şi încă este în cinematografe.)
2009 a fost ajutat şi de o creştere cu 28 cenţi a preţului la bilete, la o medie de 7.46 dolari.
SUA şi Canada reprezintă circa 35 procente din totalul global de box office.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: box office
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close