Antena 3 CNN Show Showbiz Nicu Covaci de la Phoenix a pierdut 100.000 de euro din drepturile de autor pentru albumul Cantafabule

Nicu Covaci de la Phoenix a pierdut 100.000 de euro din drepturile de autor pentru albumul Cantafabule

Nicu Covaci de la Phoenix a pierdut 100.000 de euro din drepturile de autor pentru albumul Cantafabule
Sursa foto: phoenix
28 Apr 2010   •   23:33

După ce i-au completat greşit datele în certificatul de cetăţean român, Nicu Covaci o păţeşte din nou. Liderul trupei Pheonix a pierdut, miercuri, procesul pentru drepturile de autor ale albumului Cantafabule, interzis de Ceauşescu.

În urmă cu 5 ani, Nicu Covaci a dat în judecată casa de discuri Electrecord şi organismul care gestionează veniturile din drepturi de autor, UCMR ADA. El a cerut atunci să i se plătească drepturi de autor de 100.000 de euro pentru albumul Cantafabule.

?Eu i-am prins fabricând Cantafabule şi după căderea zidului. Avocatul lor a ţinut-o întruna că nu e adevarat, că matriţa s-a stricat după ce am plecat din ţară. L-am prins cu minciuna? a spus Covaci.

Liderul trupei Phoenix spune că a descoperit nereguli şi în legătură cu albumele vândute până în '77.

Chiar dacă Tribunalul a decis să nu primească niciun leu din cei 100.000 de euro ceruţi despăgubire, Covaci nu se lasă. Sentinţa de miercuri nu este definitivă, ea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Albumul Cantafabule a apărut în 1975 şi rămâne cel mai apreciat disc al trupei Phoenix din cei 48 de ani de activitate.

Observator

×
Subiecte în articol: phoenix
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close