Antena 3 CNN Show Showbiz Topul filmelor care au făcut istorie şi bani. "Avatar", bătut de "Pe Aripile Vântului"

Topul filmelor care au făcut istorie şi bani. "Avatar", bătut de "Pe Aripile Vântului"

Topul filmelor care au făcut istorie şi bani. "Avatar", bătut de "Pe Aripile Vântului"
Sursa foto: Pe Aripile Vântului
26 Ian 2010   •   12:43

Industria cinematografică este una dintre cele mai profitabile şi fascinante din Showbiz. Cu profituri de miliarde de dolari pentru o singură producţie, cinematografia nord-americană continuă să rămână pilonul central al acestei industrii.

Fascinaţia oamenilor pentru Hollywood este evidenţiată şi de cea mai nouă producţie marca James Cameron, Avatar, care a generat în numai câteva săptămâni de la lansare, profituri de peste un miliard jumătate de dolari la nivel mondial. După şase săptămâni în fruntea box-office-ului nord-american, Avatar are şanse să detroneze filmul ?Titanic?, cel mai profitatbil al tuturor timpurilor.

Nu aceeaşi este situaţia, însă, în cazul clasamentului nord-american ajustat în funcţie de schimbarea preţului biletelor de film. Avatar este bătut la mare distanţă de filmul "Pe Aripile Vântului", aflându-se pe locul 26.

PE ARIPILE VÂNTULUI



În clasamentul celor mai profitabile producţii din istorie la nivel mondial, filmul Titanic se află încă pe locul întâi, cu încasări de 1,843,2 miliarde de dolari. La scurtă distanţă se clasează mai noul Avatar, care a obţinut încasări de 1,838,8 miliarde de dolari. Aşadar, noua producţie a lui Cameron are şanse reale de a detrona deja clasicul Titanic. Pe poziţia a treia în topul celor mai profitabile lungmetraje ale tuturor timpurilor se află The Lord of the Rings: The Return of the King, cu încasări de 1,119.1 miliarde de dolari.



Acestea sunt cele mai profitabile 10 filme ale tuturor timpurilor, la nivel mondial



La fel de interesant este clasamentul nord-american al filmelor cu cele mai mari profituri. Clasamentul a fost ajustat în funcţie de preţul unui bilet de film în anul 2010, de 7.35 dolari. Ajustarea în funcţie de schimbarea preţului biletelor a fost realizată prin înmulţirea numărului de bilete vândute cu preţul actual al unui bilet de film.

În cazul acestui top, situaţia este schimbată dramatic. Avatar se află de abia pe locul 26 în clasament. Primele trei locuri sunt ocupate de următoarele filme: Pe Aripile Vântului, Războiul Stelelor şi Sunetul Muzicii.

TRAILERUL OFICIAL AL FILMULUI TITANIC



Clasamentul nord-american al celor mai profitabile 10 filme ale tuturor timpurilor:



TRAILERUL SUPERPRODUCŢIEI AVATAR



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: box office filme Avatar
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close