Antena 3 CNN Sport Alte sporturi SUA îşi doreşte să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

SUA îşi doreşte să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

SUA îşi doreşte să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă din 2022
de M.T.    |    01 Dec 2011   •   13:05

Oficialii din Nevada şi California au căzut de acord pentru a încerca să aducă ediţia din 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă la Lake Tahoe.

Ar fi pentru a doua oară când Olimpiada de iarnă s-ar desfăşura în zona respectivă, după ce, în 1960, Squaw Valley a devenit ce mai mică localitate din istorie care a găzduit un astfel de eveniment.

Ultima oară când Jocurile Olimpice de iarnă s-au desfăşurat în Statele Unite a fost în 2002, la Salt Lake City.

Unul dintre oficialii Comitetului Olimpic American, Scott Blackmun, consideră că 20 de ani între două Olimpiade organizate de SUA reprezintă o perioadă suficientă, adăugând că „este important să readucem Jocurile în Statele Unite, pentru că este felul în care îi putem ţine pe americani aproape de aceste sporturi”.

Denver este un alt oraş american care a cerut informaţii Comitetului Olimpic American despre un posibil dosar de candidatură.

SUA a mai încercat să obţină organizarea Jocurilor Olimpice de vară, fără succes însă, New York (2012) şi Chicago (2016) fiind învinse de Londra, respectiv Rio de Janeiro.

Barcelona şi-a depus deja candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, dorind să aniverseze la acea dată 30 de ani de la Olimpiada de vară, care a avut un mare succes şi a schimbat complet faţa oraşului.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close