Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bosnia a fost oficial suspendată de FIFA şi UEFA

Bosnia a fost oficial suspendată de FIFA şi UEFA

Bosnia a fost oficial suspendată de FIFA şi UEFA
01 Apr 2011   •   12:08

Federaţia de Fotbal din Bosnia a fost suspendată vineri „până la noi ordine” de FIFA şi UEFA, motivul reprezentându-l neacceptarea schimbării statului în conformitate cu recomandările celor două foruri.

 
Comitetul Executiv al FIFA (din 28 octombrie 2010) şi cel al UEFA (4 octombrie 2010) au cerut federaţiei bosniace să adopte statutul în conformitate cu cerinţele FIFA şi UEFA până la 31 martie 2011, în caz contrar urmând să fie automat suspendată. Adunarea Generală a federaţiei bosniace din 29 martie 2011 nu a întrunit cvorumul necesar pentru adoptarea unui nou statut, astfel că federaţia şi-a pierdut drepturile de membru cu efect imediat şi până la noi ordine. Echipele reprezentative şi echipele de club nu mai au voie să participe la competiţii internaţionale de la de la 1 aprilie 2011 până la rezolvarea problemei. De asemenea, de la 1 aprilie 2011 niciun oficial sau reprezentant al federaţiei nu mai poate participa la meciuri sau evenimente internaţionale”, se arată într-un comunicat oficial FIFA.
 
Cele două foruri şi-au exprimat regretul faţă de această decizie şi anunţă că se vor întruni în curând pentru a discuta modalitatea „readucerii Bosniei-Herţegoviona în familia fotbalului cât mai curând posibil".Decizia UEFA şi FIFA a venit ca urmare a sistemului de conducere al Federaţiei de Fotbal din Bosnia, cu trei preşedinţi, un bosniac, un sârb şi un croat, fiecare ocupând funcţia pe rând.
 
Bosnia face parte din grupa D a preliminariilor Euro 2012, alături de România. Sâmbăta trecută, echipa antrenată de Răzvan Lucescu a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativei bosniace. Dacă până la data de 3 iunie situaţia va rămâne neschimbată, rezultatul partidei amintite va fi decis la masa verde în favoarea naţionalei României. 

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close