Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Căpitanul togolez, Adebayor: "Guvernul ne-a ordonat să ne întoarcem acasă. Părăsim Cupa Africii"

Căpitanul togolez, Adebayor: "Guvernul ne-a ordonat să ne întoarcem acasă. Părăsim Cupa Africii"

Căpitanul togolez, Adebayor: "Guvernul ne-a ordonat să ne întoarcem acasă. Părăsim Cupa Africii"
Sursa foto: emmanuel adebayor
10 Ian 2010   •   21:07

Delegaţia trimisă de Federaţia Togoleză de Fotbal în Angola cu ocazia Cupei Africii pe Naţiuni nu a părăsit ţara sâmbătă, aşa cum se propusese iniţial. În schimb, duminică guvernul din Togo a cerut expres ca jucătorii să fie aduşi acasă repede, având în vedere cele trei decese înregistrate ca urmare a atacului terorist asupra autocarului echipei, petrecut vineri. Emmanuel Adebayor a confirmat dispoziţia Guvernului şi spune că jucătorii nu se pot opune unei decizii politice.
"Am avut ieri (n.r. sâmbătă) o întâlnire între jucători şi ne-am spus noi înşine că suntem fotbalişti şi am decis să facem ceva frumos pentru ţară şi să jucăm pentru a aduce un omagiu celor care au murit", a povestit duminică căpitanul echipei, Adebayor, potrivit Mediafax.
"Din nefericire, şeful statului şi autorităţile statale au luat altă decizie aşa că ne vom face bagajele şi vom merge acasă.", s-a resemnat Adebayor.
Nici colegul acestuia, mijlocaşul Thomas Dossevi, nu este mai increzător că echipa sa va juca la această ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni.
"Mergem acasă, suntem obligaţi să facem asta, Guvernul vrea să ne întoarcem. Dacă se vor juca meciuri în Cabinda, vor fi mai multe probleme. Ne temem pentru celelalte echipe", a declarat Dossevi.
Trei zile de doliu naţional în Togo
Guvernul togolez a decretat trei zile de doliu naţional, începând cu luni, pentru a aduce un omagiu celor trei victime din atacutile din provincia Cabida a statului Angola.
"Guvernul a decis să decreteze trei zile de doliu naţional, începând de luni. Vom discuta cu familiile pentru a organiza repatrierea trupurilor neînsufleţite", a declarat declarat premierul togolez Gilbert Fossoun Houngbo.
Vineri, autocarul care îi ducea pe jucătorii şi membrii stafului naţionalei Togo la Luanda a fost atacat de o grupare separatistă militară care a tras cu puşti-mitralieră asupra membrilor delegaţiei. Şoferul autocarului, antrenorul secund şi purtătorul de cuvânt al echipei au fost ucişi de gloanţe.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close