Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Greva jucătorilor din Spania s-a încheiat: La Liga începe sâmbătă

Greva jucătorilor din Spania s-a încheiat: La Liga începe sâmbătă

Greva jucătorilor din Spania s-a încheiat: La Liga începe sâmbătă
de M.T.    |    26 Aug 2011   •   10:46

Greva fotbaliştilor, care a amânat debutul sezonului în Spania, s-a încheiat, după ce Liga Spaniolă de Fotbal (LFP) şi Uniunea Jucătorilor (AFE) au ajuns la o înţelegere în urma negocierilor de joi.

 
Am ajuns la o înţelegere pe care o considerăm satisfăcătoare. Greva s-a terminat. Vreau să mulţumesc publicului pentru faptul că a fost înţelegător”, a declarat Luis Rubiales, şeful AFE, acesta fiind completat de preşedintele LFP, Jose Luis Astiazaran: „A fost un efort uriaş al ambelor părţi şi sunt mulţumit pentru că mingea va începe să se învârtă din nou. Asta este tot ceea ce contează pentru noi”.
 
Problemele, care ulterior au dus la grevă, au început ca urmare a datoriilor de peste 50 de milioane de euro pe care mai multe cluburi le aveau faţă de 200 de jucători. AFE a cerut ca fotbaliştii să fie mai bine protejaţi în astfel de cazuri.
 
În urma negocierilor, cele două părţi au convenit că respectivele datorii vor fi plătite, în caz contrar jucătorii putând să-şi rezilieze contractele. De asemenea, pe viitor, dacă fotbaliştii nu-şi vor primi banii timp de trei luni, aceştia vor putea să devină liberi şi să semneze cu un alt club.
 
Sezonul în Spania va începe oficial vineri, cu meciul de ligă secundă dintre Giron şi Elche, în timp ce La Liga va pleca la drum sămbătă, cu etapa a doua, în care Real Madrid se va deplasa la Zaragoza, în timp ce Barcelona va juca pe teren propriu cu Villarreal.
 
Partidele din prima etapă se vor desfăşura în weekendul 20-22 ianuarie, când ar fi trebuit să aibă loc meciurile din runda a 20-a, reprogramată pentru data de 2 mai.
 
În timp ce spaniolii şi-au rezolvat problemele, un alt campionat important din Europa este la un pas de a-şi amâna startul.
 
Jucătorii din Serie A nu au reuşit să ajungă la un acord cu reprezentanţii cluburilor în privinţa semnării unui nou contract colectiv de muncă, astfel că o grevă pare iminentă în acest moment.
 
Am mai spus-o şi în urmă cu câteva zile. Dacă nu se va semna noul contract colectiv, jucătorii nu vor intra pe teren sâmbătă şi duminică”, a declarat Damiano Tommasi, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Italieni (AIC).
 
Disputa durează încă de la sfârşitul sezonului 2009-2010, atunci când precedenta înţelegere a expirat, greva fiind oprită de două ori în ultimul moment în timpul stagiunii trecute.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close