Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Italia a învins campioana mondială la Bari. Brazilia, primul eşec după 18 ani în faţa Germaniei

Italia a învins campioana mondială la Bari. Brazilia, primul eşec după 18 ani în faţa Germaniei

Italia a învins campioana mondială la Bari. Brazilia, primul eşec după 18 ani în faţa Germaniei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    11 Aug 2011   •   11:07

Miercuri seară au avut loc mai multe partide amicale, cele mai interesante fiind confruntarea dintre ultimele două campioane mondiale, Italia şi Spania, şi reeditarea finalei de la Campionatul Mondial din 2002, Germania-Brazilia.

La Bari, Italia a reuşit să învingă Spania, actuala campioană mondială şi europeană, cu scorul de 2-1. Montolivo a deschis scorul după 11 minute, cu o scăriţă elegantă peste Casillas, ibericii egalând dintr-un penalty uşor acordat, transformat sigur de Xabi Alonso, cu puţin timp înainte de pauză. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 84, de Aquilani, care a marcat norocos după un şut deviat de la marginea careului.

Pentru Italia, a fost prima victorie în faţa Spaniei din 1994, atunci când echipa antrenată de Arrigo Sacchi învingea tot cu 2-1 în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Statele Unite.

Şi Germania a pus capăt unei lungi perioade în care nu a învins Brazilia, 18 ani, impunându-se cu 3-2 în amicalul de pe Mercedes-Benz Arena din Stuttgart, toate golurile fiind marcate după pauză.

Schweinsteiger a deschis scorul pentru Germania din penalty, pentru ca nou senzaţie a Bundesligii, puştiul Mario Gotze, să dubleze avantajul oamenilor lui Joachim Low. Brazilia a revenit în meci prin reuşita lui Robinho, care a transformat o lovitură de pedepasă obţinută de Dani Alves, însă Andre Schurrle a refăcut avantajul „panzerelor” cu un şut din interiorul careului. Neymar şi-a făcut şi el simţită prezenţa, cu un gol înscris pe final, însă prea târziu pentru a evita eşecul echipei sale.

 


Rezultate meciuri amicale, 10 august

Japonia - Coreea de Sud 3-0
Azerbaidjan - Macedonia 0-1
Rusia - Serbia 1-0
Lituania - Armenia 3-0
Letonia - Finlanda 0-2
Belrasu - Bulgaria 1-0
Cipru - Moldova 3-1
Ungaria - Islanda 4-0
Senegal - Maroc 0-2
Coasta de Fildeş - Israel 4-3
Albania - Muntenegru 3-2
Norvegia - cehia 3-0
Ucraina - Suedia 0-1
Liechtenstein - Elveţia 1-2
Austria - Slovacia 1-2
Polonia - Georgia 1-0
Turcia - Estonia 3-0
Irlanda - Croaţia 0-0
Scoţia - Danemarca 2-1
Slovenia - Belgia 0-0
Ţara Galilor - Australia 1-2
Bosnia - Grecia 0-0
Franţa - Chile 1-1
Portugalia - Luxemburg 5-0

×
Subiecte în articol: meciuri amicale Spania Germania Brazilia
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close