Antena 3 CNN Sport Fotbal extern La Liga: Mourinho pierde acasă după nouă ani. Barcelona, tot mai aproape de titlu

La Liga: Mourinho pierde acasă după nouă ani. Barcelona, tot mai aproape de titlu

La Liga: Mourinho pierde acasă după nouă ani. Barcelona, tot mai aproape de titlu
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2011   •   16:26

Pe 23 februarie 2002, Beira Mar învingea cu 3-2 pe terenul lui FC Porto. Până sâmbătă, când Sporting Gijon s-a impus cu 1-0 pe Santiago Bernabeu, a fost ultimul eşec suferit de Jose Mourinho pe teren propriu. De atunci, bilanţul lui The Special One din postura de antrenor al gazdelor însemna 125 de victorii, 25 de egaluri şi un golaveraj de 342-87.

De-a lungul celor nouă ani scurşi între cele două înfrângeri, singurele de pe propriul teren în întreaga sa carieră, tehnicianul portughez nu a putut fi bătut de nume precum Sir Alex Ferguson, Rafael Benitez, Claudio Prandelli, Claudio Ranieri, Quique Sanchez Flores sau Jaques Santini. În total, 107 antrenori care nu au putut opri recordul omului care a adus primul titlu al lui Chelsea după 50 de ani şi prima Ligă a Campionilor pentru Inter după 45.

Soarta a făcut ca cel care a oprit seria invincibilă a lui Mourinho să fie chiar antrenorul cu care lusitanul a avut un uriaş scandal la meciul tur, Manolo Preciado. Echipa sa, Sporting Gijon, nu mai învinsese la Madrid de 16 ani. A făcut-o însă acum, cu 1-0, gol marcat de Miguel, într-un moment în care acest eşec înseamnă practic finalul speranţelor la titlu pentru Real.

Matematica spune că încă nu am pierdut campionatul, dar, obiectiv vorbind, este practic imposibil să mai câştigăm”, a spus resemnat Mourinho la finalul meciului. În ciuda faptului că a fost acuzat în numeroase rânduri de îngâmfare şi de faptul că devine ranchiunos faţă de cei cu care a avut conflicte, portughezul a dat dovadă de fair-play şi, după terminarea partidei, a mers în vestiarul celor de la Gijon pentru a-i felicita.

Victoria lui Sporting Gijon la Madrid îi uşurează calea Barcelonei spre al treilea titlu consecutiv, mai ales că echipa lui Guardiola a trecut cu bine peste derbyul din deplasare cu Villareal, pe care l-a câştigat cu 1-0 graţie golului înscris de Pique în repriza a doua. Catalanii au în acest moment, cu opt etape înainte de finalul sezonului, un avans de opt puncte în faţa marii lor rivale.

Rezultate La Liga, Etapa a 30-a

Real Madrid - Sporting Gijon 0-1
Getafe - Valencia 2-4
Villarreal - Barcelona 0-1
Sociedad - Hercules 1-3
Espanyol - Racing 1-2
Levante - Malaga 3-1
La Coruna - Mallorca 2-1
Sevilla - Zaragoza 3-1
Osasuna - Atletico 2-3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close