Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Rusia a debutat în forţă la EURO, 4-1 cu Cehia

Rusia a debutat în forţă la EURO, 4-1 cu Cehia

Rusia a debutat în forţă la EURO, 4-1 cu Cehia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    08 Iun 2012   •   23:54

Rusia a debutat în forţă la Campionatul European din Polonia şi Ucraina. Echipa antrenată de olandezul Dick Advocaat s-a impus de o manieră impresionantă în faţa Cehiei, scor 4-1, în al doilea meci din grupa A şi a devenit mare favorită la calificarea în sferturile de finală.

 
Pe Stadionul Municipal din Wroclaw, cehii au contat doar în primul sfert de oră al partidei, perioadă în care au fost mai insistenţi, fără a-şi crea însă ocazii importante. Ocazia lui Kerzhakov din minutul 15 a anunţat golul de 1-0, venit un minut mai târziu, şi marcat de Dzagoev, după ce atacantul lui Zenit St. Petersburg lovise iniţial bara.
 
Din acel moment, Rusia a trecut la conducerea jocului şi îşi putea dubla avanatajul la capătul unui contraatac superb purtat în trei, Arshavin, Kerzhakov şi Dzagoev. Inevitabilul s-a produs totuşi în minutul 24, când Arshavin a pasat printre visătorii fundaşi cehi, iar Shirokov a finalizat elegant peste Cech pentru 2-0.
 
Partea a doua a început cu o ocazie irosită de Kerzhakov şi golul lui Plasil, care a redus din diferenţă după ce l-a driblat şi pe Malafeev, oferind senzaţia că Cehia poate reveni în joc. Acelaşi Kerzhakov şi-a continuat festivalul ratărilor, jucătorul de 29 de ani trecând în trei rânduri pe lângă un nou gol, din situaţii excelente.
 
Advocaat a decis să-l înlocuiască pe ratangiul de serviciu cu Pavlyuchenko, iar noul intrat a avut un impact imediat. Mai întâi i-a pasat lui Dzagoev în minutul 80, tânărul mijlocaş al lui TSKA Moscova reuşind dubla cu un şut în forţă de la marginea careului, apoi, după două minute, a închis tabela la capătul unei acţiuni personale, finalizată cu o execuţie spectaculoasă.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close