Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spania a evitat in extremis un eşec surprinzător în Costa Rica

Spania a evitat in extremis un eşec surprinzător în Costa Rica

Spania a evitat in extremis un eşec surprinzător în Costa Rica
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    16 Noi 2011   •   10:51

Campiona mondială şi europeană Spania a avut nevoie de golul din prelungiri al lui David Villa pentru a evita a doua înfrângere în trei zile, reuşita atacantului de la FC Barcelona aducând ibericilor o remiză, scor 2-2, la San Jose, în amicalul susţinut împotriva naţionalei din Costa Rica.

Iker Casillas a devenit cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei Spaniei, ajungând la 127 de meciuri, dar portarul lui Real Madrid şi-a văzut sărbătoarea stricată de jucătorii costaricani, care au marcat de două ori în prima repriză, prin Randall Brenes şi Joel Campbell.

Venită după înfrângerea de pe Wembley în faţa Angliei, echipa lui Vicente Del Bosque a scăpat de ruşinea unui eşec în ultimele zece minute, când David Silva şi David Villa au punctat pentru campionii mondiali.

Lucrul pozitiv din acest meci este reacţia echipei. În prima repriză nu am făcut nimic bine, costaricanii au fost mult mai buni”, a declarat Andres Iniesta, în timp ce Del Bosque a spus: „Gazdele au fost capabile să contraatace şi să creeze pericol. Nu trebuie să subestimăm niciun adversar, pentru că acest lucru ne poate costa”.

Nici vicecampioana mondială Olanda nu a avut parte de o seară bună. Viitoarea adversară a României în preliminariile Cupei Mondiale 2014 a fost învinsă categoric de marea sa rivală, Germania, care s-a impus în amicalul de la Hamburg cu 3-0.

Miroslav Klose a fost MVP-ul partidei, cu două pase decisive şi un gol prin care a mai făcut un pas spre recordul lui Gerd Muller, 68 de goluri pentru Germania, atacantul lui Lazio ajungând acum la 63 de reuşite pentru naţională.

Thomas Muller şi Mesut Ozil şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor, contribuind astfel la primul succes al germanilor în faţa Olandei din 1996.

Anglia a pus capăt unei perioade de 43 de ani fără victorie în faţa Suediei, după succesul obţinut marţi seară pe Wembley, scor 1-0. Unicul gol al întâlnirii i-a aparţinut fundaşului oaspeţilor, Daniel Majstorovic, care şi-a trimis mingea în proprie poartă în minutul 22.

La Roma, Italia a pierdut în faţa Uruguayului, scor 0-1, primul eşec al squadrei azzurra pe teren propriu în mandatul lui Cesare Prandelli. Sebastian Fernandez a marcat pentru campioana Americii de Sud în minutul 3, gazdele nereuşind să întoarcă rezultatul până la final, în ciuda unor ocazii bune şi a faptului că Alvaro Pereira a fost eliminat în minutul 81.

Ungaria, una dintre adversarele tricolorilor în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, a fost învinsă în deplasare de Polonia, scor 1-2, în timp ce Franţa rămâne neînvinsă de 17 meciuri, după 0-0 la Paris cu Belgia.

Ucraina a câştigat acasă cu 2-1 în faţa Austriei, acelaşi scor cu care Danemarca s-a impus pe teren propriu împotriva Finlandei. Surpriza serii a fost produsă de Honduras, care a reuşit să învingă cu 2-0 naţionala Serbiei.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close