Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Aşa ne pregătim de mondiale: Amical Oman ? România, în decembrie

Aşa ne pregătim de mondiale: Amical Oman ? România, în decembrie

Aşa ne pregătim de mondiale: Amical Oman ? România, în decembrie
05 Noi 2008   •   14:44

Pe 19 noiembrie, România va juca un meci amical cu Georgia, însă aceasta întâlnire nu va fi ultima a anului pentru ?tricolori?. Echipa naţională se va deplasa în Oman pentru un amical exotic. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, este foarte aproape de a perfecta un turneu la începutul lunii decembrie, în Oman.
Lotul deplasat de Victor Piţurcă în stagiul arab va cuprinde în majoritate jucători din campionatul intern, însă fără fotbalişti de la Steaua şi CFR Cluj, implicaţi în acele zile în ultimele partide din Champions League. Selecţionerul speră să aibă la dispoziţie şi unul sau doi stranieri, în funcţie de întreruperea campionatelor în care evoluează aceştia.
Naţionala de fotbal a Omanului a fost înfiinţată oficial în 1978, iar de atunci nu a reuşit niciodată să se califice la un turneu final al Cupei Mondiale, aflându-se pe locul 94 în clasamentul FIFA. S-a calificat totuşi pentru Cupa Asiei, în 2004 şi 2007, iar de două ori a reuşit să ajungă în finala Cupa Ţărilor din Golf, în anii menţionaţi.
Jucătorii din Oman evoluează în majoritate în campionatul intern, dar şi în cele ale Kuweitului, Arabiei Saudite sau Qatarului. Singurul jucător care a avut contact cu fotbalul european este chiar liderul selecţiilor (66), portarul Ali Al-Habsi, portarul de rezervă al englezilor de la Bolton Wanderers. Din iulie 2008, selecţionerul Omanului este Claude Le Roy, fost antrenor principal al Ghanei, între 2006-2008.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu Cristi Chivu Victor Pițurcă
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close