Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Când fotbalul întâlneşte muzica iese mahalageală. Iancu şi Phoenix se ceartă pentru imnul Timişoarei (VIDEO)

Când fotbalul întâlneşte muzica iese mahalageală. Iancu şi Phoenix se ceartă pentru imnul Timişoarei (VIDEO)

Când fotbalul întâlneşte muzica iese mahalageală. Iancu şi Phoenix se ceartă pentru imnul Timişoarei (VIDEO)
Sursa foto: suporteri fc timisoara
06 Mai 2009   •   20:23

Zece mii de euro şi un imn care nu s-a auzit niciodată pe stadion. Asta i-a adus la cuţite pe Marian Iancu şi Nicu Covaci. Liderul trupei Phoenix spune că a realizat un imn pentru echipa FR Timişoara de mai bine de un an, dar că nici până astăzi nu a văzut banii de la patron. Patronul Timişoarei, însă, neagă vehement şi spune că, din contră, el nu a primit imnul care îi fusese promis.
"Ba nu, n-am primit imnul. Asta deşi i-am plătit un avans de zece mii de euro lui Nicu Covaci.", a declarat Iancu
"Imaginaţi-vă un stadion cu 30.000 de oameni ştiu imnul şi cântă toţi imnul, mie mi se face pielea de gâscă, nu de frig, numai imaginea aia, dar aceşti prostovani n-au înţeles şi-şi bat joc de noi! Păcat că am făcut contract cu el şi nu am avut informaţia că omu' este neserios. Ori e neserios, ori nu trăieşte pe pământul ăsta! ", a replicat Covaci, dezamăgit de felul în care oficialii clubului s-a ocupat de această problemă.
Povestea a început în 2007, când liderul trupei Phoenix i-a spus lui Marian Iancu că îi va face un imn nou pentru echipa patronată de el. Ideea i-a surâs preşedintelui, aşa că Nicu Covaci şi Phoenix s-au pus pe treabă. Au intrat în studio şi în primăvara lui 2008, piesa a fost gata. Cu toate acestea, imnul nu a ajuns acolo unde trebuia: pe buzele suporterilor lui Poli.
"Este gata, înregistrat, am mers în studio, s-a tras, un pachet întreg, eu le-am vândut un pachet întreg adică imnul cu munca în studio, cu artiştii mei, cu cor, cu instrumente de la Filarmonică. Se pare că rezultatul nu a fost pe placul patronului.", s-a plâns liderul trupei Phoenix.
"Au fost mai multe prezentări, fragmente din el, dar nu a fost predat masterul. Nu este finalizat, pentru că noi am ridicat probleme pentru a fi personalizat, să includă anumite sloganuri.", a declarat Iancu, dar a fost imediat contrat de Covaci, care spune că imnul este finalizat şi vrea, ca atare, să i-l predea în starea în care se află acum, cu toate că patronul echipei de fotbal tot nu vrea să îl accepte. Covaci îşi aşteaptă banii şi nu are de unde să îi primească:
"Imnul costă nu ştiu, 10.000 (de euro n.r.), dar tot pachetul cu concert, cu videoclip, cu 30.000 de discuri - vreo 80.000 de euro, la care eu plătesc impozit pe banii care nu mi-au intrat!"
Cum Marian Iancu spune că a dat deja peste 10.000 de euro celor de la Phoenix ca avans, dar nu a primit nici un sfanţ, Nicu Covaci vrea să meargă în instanţă pentru a-şi primi drepturile financiare.
"Dacă se va ajunge la procese, înseamnă că noi l-am dat în judecată. El n-are pe ce să ne dea în judecată. Noi avem pe ce, că i-am dat bani.", a fost dura critică a lui Iancu.
Acesta nu ar fi primul proces pentru Nicu Covaci. El se judecă de mai mulţi ani cu Sergiu Nicolaescu, casa de produţie Electrecord şi cu Uniunea Compozitorilor. Şi tot pentru bani.

Observator

×
Subiecte în articol: phoenix Marian Iancu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close