Antena 3 Sport Fotbal intern Convoacă Piţurcă un cetăţean străin? Max Nicu încă aşteaptă cetăţenia dar e în cărţi pentru meciul cu Serbia

Convoacă Piţurcă un cetăţean străin? Max Nicu încă aşteaptă cetăţenia dar e în cărţi pentru meciul cu Serbia

13 Mar 2009   •   10:21
Convoacă Piţurcă un cetăţean străin? Max Nicu încă aşteaptă cetăţenia dar e în cărţi pentru meciul cu Serbia
Sursa foto: maximilian nicu

Maximilian Nicu, mijlocaşul german de origine română de la Hertha Berlin, ar putea primi vineri, în premieră, o telegramă de convocare la echipa naţională a României deşi nu are încă cetăţenia română. Partida cu Serbia, foarte importantă pentru calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud din 2010, se va juca la Constanţa pe 28 martie, iar Nicu ar putea să devină legal român până atunci. Jucătorul este pe lista lui Victor Piţurcă şi va fi, probabil, chemat la lot chiar în condiţiile în care demersurile nu se vor finaliza în timp util, pentru a-l familiariza cu atmosfera de la lot.
"Federaţia îi poate trimite lui Max Nicu telegramă de convocare şi între timp să se rezolve problema cetăţeniei. Lucrurile sunt foarte avansate", a recunoscut şi Florin Prundea, directorul Departamentului Internaţional al FRF, conform gsp.
De asemenea, oficiali ai federaţiei au recunoscut şi faptul că Max Nicu va fi chemat la Constanţa oricum, chiar şi dacă nu va avea drept de joc.
Sârbii au, însă, şi ei arma lor secretă. Dacă românii vor să-l naturalizeze pe ultima sută de metri pe Maximilian Nicu, vecinii noştri din vest vor să îl ia pe Subotic, un fundaş central bosniaco-american care ar putea fi folosit de Radomir Antic împotriva României, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close