Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo - "U" Craiova 2-1. Arbitrajul lui Augustus Constantin îi scandalizează pe olteni

Dinamo - "U" Craiova 2-1. Arbitrajul lui Augustus Constantin îi scandalizează pe olteni

Dinamo - "U" Craiova 2-1. Arbitrajul lui Augustus Constantin îi scandalizează pe olteni
Sursa foto: marius niculae
21 Feb 2010   •   21:22

Dinamo şi-a început cum nu se putea mai bine cursa de urmărire a liderilor din Liga I. "Câinii" au trecut de Universitatea Craiova cu 2-1 după un meci un o primă repriză extrem de spectaculoasă şi tensionată, dar şi una secundă fără ocazii. Momentul cel mai tensionat al meciului s-a consumat în minutul 12, când arbitrul Constantin nu a acordat un penalty la Florin Costea. Decizia i-a aruncat în aer pe olteni.
Un derby Dinamo - Universitatea Craiova este greu de imaginat fără tensiunea care pare să îl caracterizeze. Cu toate acestea, meciul de duminică de pe arena Ştefan cel Mare a părut să depăşească nivelul obişnuit din cauza unei decizii aberante a arbitrului Augustul Constantin, care a "uitat" să semnalizeze un penalty pentru "Ştiinţa" la scorul de 1-0 pentru Dinamo.
Cu tribunele mai gălăgioase decât de obicei şi cu un teren de o calitate îndoielnică, derby-ul a fost animat încă de la început. Ex-stelistul Gabi Boştină a aruncat tribunele în aer încă din minutul 8 cu un vole superb din unghi care l-a învins pe Silviu Lung Jr. Craiovenii n-au fost descurajaţi, însă, şi s-a grăbit să recupereze dezavantajul. Foarte repede, Florin Costea a scăpat singur cu portarul Dolha şi nu a putut fi oprit decât de intervenţia din spate a lui Moţi, care l-a pus la pământ în careu. Penalty văzut de toată lumea în afară de "central", iar jucătorii şi oficialii olteni au luat foc.Banca Universităţii a fost la un pas de a intra în teren, iar jucătorii cu greu au putut fi opriţi să nu încingă o bătaie "ad hoc" cu adversarii de la Dinamo.
Vezi aici ce s-a întâmplat în minutul 12 al meciului.

Meciul s-a reluat repede, iar Dinamo a profitat de tensiune şi a înscris în minutul 18 golul de 2-0. Andrei Cristea a prelungit pe spate pentru Marius Niculae, iar acesta a reluat cu mare uşurinţă în colţul neapărat de Lung. Pentru ca meciul să se complice, însă, Craiova a revenit imediat şi Dina a redus diferenţa în următorul minut cu o lovitură de cap perfectă după un corner.
Craiovenii au simţit că pot reveni în joc şi au pus presiune în continuu până la pauză, dar scorul a rămas 2-1 până la pauză şi Tălnar avea şansa să-şi reaşeze echipa pentru asaltul oaspeţilor din repriza a doua. Şi, într-adevăr, Craiova a avut mari probleme să se apropie de poarta lui Dolha după pauză. În schimb, Torje a avut mai multe ocazii care i-au ţinut cu sufletul la gură pe fanii alb-roşii, "Piticul" ratându-le însă cu seninătate.Cum Gângioveanu a ratat şi el o ocazie incredibilă în minutul 86, Dinamo a câştigat primul meci din retur cu scorul de 2-1 şi a recuperat puncte importante faţă de echipele clasate în faţa ei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close