Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FRF a decis că Universitatea Craiova trebuie să-i plătească 7 milioane de euro lui Piţurcă

FRF a decis că Universitatea Craiova trebuie să-i plătească 7 milioane de euro lui Piţurcă

FRF a decis că Universitatea Craiova trebuie să-i plătească 7 milioane de euro lui Piţurcă
11 Mar 2011   •   15:05

Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis că Universitatea Craiova trebuie să-i plătească fostului său antrenor, Victor Piţurcă, suma de 6.964.893 euro pentru rezilierea unilaterală a contractului.

Fostul selecţioner a avut câştig de cauză numai parţial, el solicitând din partea lui Adrian Mititelu 12 milioane de euro. După decizia federalilor, finanţatorul Craiovei este nevoit să-i achite lui Piţurcă aproape 7 milioane de euro, sumă împărţită astfel: 1,8 milioane de uro ca indemnizaţie de instalare, 164.893 de euro salariu şi 5 milioane de euro clauză de reziliere a contractului.

Mititelu este în corzi pentru că a greşit. Cine l-a pus să semneze acel contract cu Piţurcă? Avem un regulament şi trebuie să-l respectăm pentru că de-aia e făcut”, a comentat pe marginea acestui caz Dumitru Dragomir.

Aşa cum era de aşteptat, Adrian Mititelu a atacat dur decizia luată vineri. „E o decizie banditească, luată de nişte infractori. Piţurcă vrea să mă determine să-i las liberi pe Găman şi pe Bărboianu. Dragomir e şi el implicat în chestia asta, dar să ştiţi că Mitică e în corzi, tot fotbalul românesc s-a săturat de el”. a declarat oficialul Ştiinţei, care a adaugat că va duce cazul în instanţele civile: „Acum mă voi adresa Curţii de Apel Bucureşti, dar acest caz va ajunge, probabil, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Piţurcă avea un contract de muncă, era manager, nu era antrenor sau jucător, ca să n-am voie să merg în civil într-un litigiu cu el”.

Decizia luată astăzi poate fi contestată în teremen de cinci zile la Comisia de Recurs a FRF, următoarea cale de atac reprezentând-o Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close