Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gică Hagi: Cu mine naţionala României nu a fost niciodată outsider. Piţurcă îşi află soarta săptămâna viitoare

Gică Hagi: Cu mine naţionala României nu a fost niciodată outsider. Piţurcă îşi află soarta săptămâna viitoare

Gică Hagi: Cu mine naţionala României nu a fost niciodată outsider. Piţurcă îşi află soarta săptămâna viitoare
Sursa foto: gheorghe hagi
02 Apr 2009   •   13:26

La mai bine de opt ani de la ultimul meci jucat pentru echipa naţională a României, Gheorghe Hagi nu şi-a pierdut mândria pe care o avea când era căpitan. "Regele" este interesat de postul de antrenor al echipei naţionalei şi vrea să aducă o nouă mentalitate, de învingător. Cu toate acestea, Hagi spune că nu depinde de el dacă va putea sau nu să implementeze strategia pe care a pus-o la cale.
"Federaţia trebuie să decidă în ceea ce priveşte viitorul echipei naţionale. Nu sunt în măsură să vorbesc despre asta, nu eu sunt conducătorul fotbalului românesc. Am un plan, o strategie clară, bazată pe oameni competenţi.", a declarat cel mai important marcator din istoria echipei naţionale.
Hagi nu este mulţumit de eforturile depuse în ultima perioadă pentru ridicarea fotbalului din ţara noastră, lucru pe care l-a declarat în conferinţa de presă ţinută joi:
"Fotbalul e pasiunea mea, îmi place să fiu în iarbă. În ultimii 10 ani s-a lucrat mai puţin bine, e adevărat şi că la nivelul echipei naţionale nimeni nu te aşteaptă. Loturile naţionale sunt dependende de ceea ce înseamnă sistemul privit în ansamblu."
Stategia deficitară şi intrastructura slabă nu sunt, spune Hagi, singurele probleme. Nu se îndoieşte nimeni că Hagi păşea cu încredere pe teren, considerând că îşi poate depăşi adversarii cu uşurinţă sau să trimită şuturile pentru care este recunoscut. Mentalitatea de învingător, spune el, lipseşte generaţiei actuale, care a ajuns chiar să plece din postura de outsider în unele partide.
"Nu am fost niciodată de acord cu varianta că pornim cu şansa a doua. Am fost căpitanul echipei naţionale şi am intrat mereu pe teren cu ideea că suntem cel puţin la acelaşi nivel cu adversarul.", a explicat antrenorul, care a adăugat şi de ce funcţionează ca jucătorii să aibă încredere în propriile forţe.
"Nu am ţinut capul plecat în faţa nimănui , iar rezultatele au fost de partea noastră. Nu e bine să vorbim mult, pentru că aşa nu avem cum să ajungem undeva. Trebuie să ne reorganizăm şi să facem proiecte cât mai viabile."
"Nu sunt de vină jucătorii, nu trebuie să mergem la ei. Ei sunt ca şi copiii, când greşesc nu sunt ei de vină, ci mama sau tata. Trebuie să avem un proiect, să ştim ce să le cerem jucătorilor. Lucrurile mari se fac când lumea e unită. N-am fost de acord niciodată când s-a spus că plecăm cu şansa a doua undeva. V-o spune un fost căpitan care a intrat pe teren crezând în şansa lui. Trebuie să muncim şi să fim organizaţi bine. Probabil, din cauza asta am avut rezultatele astea în ultimul timp, mai rar bune. Mă refer aici şi la rezultatele de la juniori, nu numai la echipa mare. Sunt ceilalţi mai sus, peste mine, care trebuie să decidă soarta fotbalului românesc. Eu tot ce pot să spun este că a fi antrenorul naţionalei este o mare onoare, restul nu ştiu, sunt lucruri care mă depăşesc", a completat Hagi conform prosport.
Întâi trebuie să plece Piţurcă
Hagi aşteaptă, însă, plecarea lui Piţurcă pentru a avea şansa de a-i convinge pe oficialii federali de realismul programelor pe care le propune. Din ce se pare, "Regele" mai trebuie să aştepte până săptămâna viitoare pentru a afla dacă nu cumva toate planurile sale sunt în van. Ionuţ Lupescu are şi el un cuvânt greu de spus în această situaţie, el spunând să mai avem de aşteptat până aflăm soarta lui Piţurcă, potrivit gsp.
"Vom analiza săptămâna viitoare situaţia împreună cu Victor Piţurcă şi apoi vom lua o decizie."
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close