Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Laude pentru România, după egalul reușit în fața Spaniei

Laude pentru România, după egalul reușit în fața Spaniei

Laude pentru România, după egalul reușit în fața Spaniei
28 Mar 2016   •   09:17

Remiză fără goluri la Cluj, în amicalul de gală dintre România și Spania, un rezultat mulțumitor pentru tabăra tricoloră.


Un 0 - 0 echitabil împotriva campioanei europene, reușit de o echipă a României excelentă defensiv și cu mici sclipiri pe faza ofensivă, cele mai multe dintre acestea grație revelației Nicușor Stanciu.


Spania a părut relaxată în debutul partidei, atunci când românii au controlat ostilitățile și au arătat sporadic obișnuitul lor joc de pase, care de cele mai multe ori s-a oprit în fața ”zidului” defensiv așezat de Anghel Iordănescu.


Pedro și Nolito, respectiv Stanciu și Adi Popa au semnat primele ocazii ale partidei, iar cea mai mare dintre acestea a venit după pauză, atunci când Pique a reluat modest, din centrul careului.


Nicușor Stanciu a fost în mijlocul celor mai periculoase acțiuni ale României, însă tânărul jucător a fost mai puțin inspirat la finalizare.


Spaniolii ar fi meritat un penalty pe finalul partidei, atunci când Săpunaru l-a faultat pe Fabregas, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.


Prestația tricolorilor a fost lăudată și de selecționerul Vicente del Bosque, care a dat vina pe români pentru ”impotența” elevilor săi.


„România a făcut un meci excelent, ne-a pus în dificultate, a jucat cu multă energie. Ne-a incomodat şi din punct de vedere defensiv, a avut mereu viteză în ultimii metri, fiind mereu o ameninţare. Au făcut un meci excelent”, a spus Vicente del Bosque.

Presa sportivă din străinătate a elogiat jocul defensiv al românilor și au criticat prestația Spaniei, una ”nedemnă” de o dublă campioană europeană.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close