Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Nae Manea pune punctul pe i: "Piţurcă era mai calculat, pregătea bine meciurile decisive"

Nae Manea pune punctul pe i: "Piţurcă era mai calculat, pregătea bine meciurile decisive"

Nae Manea pune punctul pe i: "Piţurcă era mai calculat, pregătea bine meciurile decisive"
Sursa foto: Victor Piturca
30 Mar 2009   •   09:33

Oficialul rapidist Nicolae Manea ridică o întrebare pertinentă după meciul România - Serbia 2-3 din preliminariile Cupei Mondiale din 2010 când remarcă faptul că Piţurcă era cunoscut drept un antrenor calculat, care construise o echipă pragmatică şi solidă, cel puţin în apărare. Echipa care a ţinut în loc Franţa şi Italia la CE 2008 a ajuns să primească opt goluri în trei meciuri acasă şi şansele de calificare atârnă de un fir.
Fără să îl atace vehement pe selecţionerul Victor Piţurcă, directorul tehnic de la Rapid a ridicat unele întrebări cărora, probabil, puţini le cunosc răspunsul. România a primit goluri tocmai pe fazele pe care le exersase cel mai mult. Pragmatismul, din atribut al "tricolorilor" a devenit arma cu care ne încurcă mereu adversarii şi organizarea pentru care era cunoscută România, caracteristica principală a României din meciurile decisive, parcă s-a evaporat.
"Avem din nou un meci foarte greu în Austria. Chiar dacă îl câştigăm, nu avem şanse prea mari, pentru că trebuie să câştigam aproape toate meciurile. Ne-am pregătit o săptămână pentru fazele fixe şi cred că jucătorii noştri au fost avertizaţi de gabaritul sârbilor. Am luat golurile dupa trei greşeli care cred că puteau fi evitate. Îl ştiam pe Piţurcă un antrenor mai calculat, care pregătea bine jocurile decisive. Adversarii noştri au venit şi au declarat fără jenă că au venit să câştige, asta trebuia să ne alarmeze. Părerea mea este că nu mai avem şanse la calificare.", a declarat Nae Manea, informează prosport.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close