Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Naţionala României va întâlni în premieră Australia, într-un amical programat pe 6 februarie

Naţionala României va întâlni în premieră Australia, într-un amical programat pe 6 februarie

Naţionala României va întâlni în premieră Australia, într-un amical programat pe 6 februarie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    11 Ian 2013   •   12:56

Echipa naţională a României va întâlni reprezentativa Australiei într-un meci amical, care va avea loc pe data de 6 februarie, la Marbella, în Spania, anunţă site-ul oficial al FRF.

Va fi pentru prima oară când România va juca împotriva Australiei, echipă care se află în prezent pe locul 36 în clasamentul FIFA, trei poziţi mai jos decât naţionala noastră.

Selecţionerul "cangurilor" este germanul Holger Osieck, acesta ocupând postul din august 2010. Tehnicianul de 64 de ani a fost secundul lui Franz Beckenbauer la cârma naţionalei Germaniei în perioada 1987-1990, reuşind să câştige titlul mondial în 1990.

De-a lungul carierei sale, Osiek le-a mai pregătit pe VfL Bochum, Fenerbahce, Urawa Red Diamonds, în două rânduri, Kocaelispor şi naţionala Canadei.

„Meciul cu România este o bună oportunitate să vedem la lucru o serie de jucători împotriva unei echipe foarte bune. Echipa României este un adversar foarte competitiv şi interesant. Meciul cu România nu va fi pentru noi un simplu amical, ci un bun test pentru echipa mea înaintea importantului joc de calificare cu Oman”, a declarat Osieck pentru site-ul oficial al Federaţiei Australiene de Fotbal, citat de Mediafax.

Confruntarea este ultima pentru elevii lui Victor Piţurcă înaintea jocurilor cu Ungaria (22 martie) şi Olanda (26 martie), respectiv pentru australieni înaintea meciului cu Oman (26 martie), toate în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Cu patru zile înaintea partidei cu Australia, pe 2 februarie, la Malaga, Români va juca un meci amical împotriva Poloniei, ambele echipe urmând să alinieze exclusiv jucători din campionatele interne.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close