Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Piţurcă îl convoacă pe Varga din Liga a II-a în locul lui Mutu pentru amicalul cu Croaţia

Piţurcă îl convoacă pe Varga din Liga a II-a în locul lui Mutu pentru amicalul cu Croaţia

Piţurcă îl convoacă pe Varga din Liga a II-a în locul lui Mutu pentru amicalul cu Croaţia
Sursa foto: Dacian Varga
09 Feb 2009   •   12:39

Atacantul echipei naţionale a României, Adrian Mutu, a scăpat de întâlnirea de "gradul zero" cu fanii de pe Stadionul Ghencea. "Briliantul" a fost scos de selecţionerul Victor Piţurcă din lotul pentru meciul amical România-Croaţia de miercuri, după ce jucătorul a resumţit dureri la coapsă duminică, în Fiorentina - Lazio 1-0. În locul său va fi adus un jucător din liga secundă, Dacian Varga de la Sportul Studenţesc.
Meciul câştigat de Fiorentina pe Artemio Franchi din Firenze a fost decis, în mare măsură, de atacantul piteştean. Deşi nu a evoluat strălucit, Mutu a trimis în ultimul minut de joc un şut pe care portarul nu l-a putut respinge decât până la Gilardino, care nu a iertat. Victoria a avut un preţ, însă, pentru internaţionalul român, acesta resimţind dureri la coapsă în ultimele zece minute ale meciului. Medicii italieni nu au putut da un verdict clar, dar cu certitudine Mutu nu va putea evolua în meciul de pe Ghencea şi în următoarea partidă a formaţiei "Viola" din Serie A.
În cazul în care Dacian Varga va juca, într-adevăr, în România - Croaţia, el va înregistra prima apariţie în tricoul "naţionalei".
Înlocuitorul lui Mutu în formaţia de start va fi, însă, Florin Costea. Atacantul Universităţii Craiova este văzut de Piţurcă drept cel care ar trebui să preia rolul "Briliantului" atunci când acesta se va retrage.
"E important să îl văd pe Costea că poate prelua rolul lui Mutu. A jucat pe final cu Franţa, trebuie să demonstreze. Uşor-uşor, trebuie să integrăm alţi jucători în prima echipă. Şi Chivu, şi Mutu se vor lăsa la un moment dat, aşa cum s-au lăsat Hagi sau Dobrin", a declarat selecţionerul Piţurcă pentru gsp.ro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu Victor Pițurcă Dacian Varga
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close