Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Piţurcă îl vrea pe Maximilian Nicu la naţională, dar e încurcat de formalităţi

Piţurcă îl vrea pe Maximilian Nicu la naţională, dar e încurcat de formalităţi

Piţurcă îl vrea pe Maximilian Nicu la naţională, dar e încurcat de formalităţi
21 Feb 2009   •   11:10

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat vineri că Maximilian Nicu, mijlocaşul german de origine română de la Hertha Berlin, se află de mai mult timp în atenţia sa şi că există posibilitatea ca acesta să bifeze primele meciuri la naţională în preliminariile pentru Africa de Sud 2010.
Piţurcă a menţionat că singurul impediment în chemarea lui Nicu la lot este faptul că acesta nu are încă o cetăţenie română. ?Depinde cât vor dura formalităţile pentru a deveni cetăţean român. Părinţii lui şi-au pierdut cetăţenia atunci când au emigrat în 1977 sau 1978. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru, ar fi fost mult mai uşor, aşa însă, o să dureze aceste formalităţi?, a spus Piţurcă.
Selecţionerul a mai adăugat că dacă jucătorul va merita şi ?vom considera că este nevoie de el la echipa naţională, se poate întîmpla să evolueze pentru România în aceste preliminarii?. Acelaşi lucru este valabil şi pentru alţi jucători, mai spune Piţurcă: ?Pe noi ne interesează absolut toţi jucătorii, restul îl veţi afla când va fi cazul?.
Maximilian Nicu (1,85 m şi 75 kg) s-a născut pe 25 noiembrie 1982, în Germania. Mijlocaşul a evoluat în cariera sa pentru SpVgg Unterhaching, Erfurt, Wehen Wiesbaden, Wacker Burghausen, fiind achiziţionat de Hertha în vara anului trecut în schimbul a 300.000 de euro. În acest sezon din Bundesliga, Maximilian Nicu a fost folosit în 19 meciuri şi a marcat două goluri pentru lider.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close