Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Piţurcă în delir? "Nu s-a întâmplat nimic, doar am pierdut meciul. Nu-mi dau demisia!" (VIDEO)

Piţurcă în delir? "Nu s-a întâmplat nimic, doar am pierdut meciul. Nu-mi dau demisia!" (VIDEO)

Piţurcă în delir? "Nu s-a întâmplat nimic, doar am pierdut meciul. Nu-mi dau demisia!" (VIDEO)
Sursa foto: Victor Piturca
02 Apr 2009   •   08:43

România a suferit miercuri seară o înfrângere umilitoare în Austria, scor 1-2, care a scos-o definitiv din calculele calificării pentru Cupa Mondială din 2010. Echipa a făcut gafe peste gafe, iar mişcările "decisive" ale antrenorului s-au soldat cu eşecuri de proporţii. Piţurcă pare să nu poată conştientiza, însă, situaţia fără precedent de la echipă şi consideră că nu s-a întâmplat nimic deosebit şi nu va pleca doar pentru că îi cer acest lucru câteva persoane.
"Nu s-a întâmplat nimic, doar am pierdut meciul. Am avut meciul la discreţie, dar nu am mai reuşit să ne revenim şi să ne impunem. Era normal să vină şi acest recul după Campionatul European, ştiam că va veni. O analiză vom face în perioada următoare. Vom vedea dacă mai sunt şanse matematice. Speranţa moare ultima, chiar dacă suntem supăraţi. Viaţa merge înainte. Jucătorii nu m-au nemulţumit, au dat totul, dar nu s-a putut mai mult.", a precizat selecţionerul Piţurcă, deloc surprins sau deranjat de criza de formă de la echipă.
Deşi tot fotbalul românesc pare să vrea demiterea antrenorului care a adus România la 4 puncte din 5 partide, Piţurcă spune că nu este la cheremul nimănui şi adaugă, în mod şocant, că el se simte apreciat în continuare:
"Eu nu-mi dau demisia, nu ştiu cine sunt persoanele care îmi cer asta. Am dat foarte multe autografe aici, iar dacă oamenii nu sunt de acord cu mine, nu trebuie să se comporte astfel. Faptul că au venit la meci în număr mare este normal, asta trebuie să facă.", a adăugat fostul atacant după meci, pentru PROTV.
Piţurcă a vorbit şi despre reconstrucţie, pe care mulţi o consideră necesară dar, în general, nu sub comanda lui:
"Reconstrucţia trebuie să se facă treptat şi să vină la naţională cei mai buni jucători. Toată lumea vrea calificări, nu poate fi vorba de răbdare. Dacă ar fi mai mulţi jucători precum Cristi Tănase, i-aş convoca. Probabil se va bucura alt selecţioner de evoluţiile lui", a spus contestatul tehnician, anticipând parcă şi faptul că are zilele numărate pe banca echipei naţionale.
Simte că este tratat în mod nedrept
Selecţioner al unei echipe naţionale rămasă fără speranţe pentru a ajunge la Cupa Mondială, Piţurcă se vede victimă şi susţine că este tratat într-un mod nedrept. Motivele pe care le dă sunt simple - "Eu sunt Piţurcă!"
"Vom vedea dacă mai sunt şanse matematice, pentru că aşa este stipulat în contractul meu. Nu am nici un obiectiv personal, am un contract cu FRF. În orice caz vreau să spun că nu îmi dau demisia, pentru că nu sunt la cheremul nimănui. Nu poate nimeni să mă facă să îmi dau demisia. Am obţinut o calificare după opt ani de zile, eu sunt Victor Piţurcă, să nu uitaţi asta. Eu am jucat patru-cinci finale la cel mai înalt nivel, am calificat echipe ale României de trei ori şi nu cred că merit un asemenea tratament. Toată atmosfera, minciunile din presă, au afectat foarte tare jucătorii, iar concentrarea de la acest nivel a lipsit. Astfel se explică aceste greşeli copilăreşti", a încheiat Piţurcă, potrivit Mediafax.

Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close