Poli Timişoara - Steaua, derbyul optimilor de finală din Cupa României

de M.T.    |    05 Oct 2011   •   16:13
Poli Timişoara - Steaua, derbyul optimilor de finală din Cupa României Foto: Intact Images

Miercuri a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din optimile de finală ale Cupei României. Cel mai interesant duel al acestei faze se anunţă cel dintre Poli Timişoara, echipă care a ocupat locul 2 la finalul ediţiei trecute de campionat, dar a fost retrogradată în liga a doua, şi Steaua, actuala deţinătoare a trofeului.

Un alt meci care se anunţă „fierbinte” este cel dintre Astra Ploieşti şi Petrolul Ploieşti, în timp ce campioana Oţelul Galaţi va întâlni pe teren propriu pe FCM Târgu Mureş.

Finalista ediţiei trecute, Dinamo, va juca pentru a doua oară acasă, de această dată cu Gaz Metan Severin, iar Rapid nu va avea o deplasare lungă, urmând să stea faţă în faţă cu CS Otopeni.

FC Vaslui - Dunărea Galaţi, Gaz Metan Mediaş - Astra II şi Pandurii - FC Braşov sunt partidele care completează programul optimilor de finală.

Cele 16 echipe rămase în competiţie au fost împărţite în trei urne valorice. Urna A a fost formată din primele şase clasate în ediţie trecută a Ligii I, urna B a cuprins restul echipelor din primul eşalon care s-au calificat în optimi, în timp ce în urna C s-au regăsit formaţiile din ligiile inferioare.

Meciurile vor avea loc într-o singură manşă, pe terenul primelor echipe extrase din urne, între 25 şi 27 octombrie.

Programul optimilor de finală, Cupa României

CS Otopeni - Rapid
SC Vaslui - Dunărea Galaţi
Poli Timişoara - Steaua
Dinamo - Gaz Metan Severin
Gaz Metan Mediaş - Astra 2
Oţelul Galaţi - FCM Târgu Mureş
Astra Ploieşti - Petrolul Ploieşti
Pandurii - FC Braşov

Parteneri
x close