Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România a câştigat greu primul meci amical din cantonamentul din Elveţia, 1-0 cu Albania

România a câştigat greu primul meci amical din cantonamentul din Elveţia, 1-0 cu Albania

România a câştigat greu primul meci amical din cantonamentul din  Elveţia, 1-0 cu Albania
de M.T.    |    01 Iun 2014   •   09:33

România a câştigat cu emoţii primul meci amical din cantonamentul din  Elveţia, 1-0 cu Albania.

Cu doi accidentaţi înaintea meciului, selecţionerul s-a văzut obligat să-l titularizeze pe Cristi Manea, fundaşul dreapta al celor de la Viitorul devenind astfel cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei, la 16 ani, 9 luni şi 22 de zile.

Albanezii au avut prima ocazie importantă de a înscrie, dar Tătăruşanu a reuşit să respingă de sub bară, şi au fost la un pas de un autogol, în minutul 20.

Tricolorii au mai ratat o ocazie mare înainte de pauză.  Marica şi Grigore au încercat să deschidă scorul, dar portarul Berisha s-a opus de fiecare dată.

În repriza a doua, România a avut o nouă şansă dublă de gol.  Raţ a centrat, dar  Rusescu nu a ajuns la balon pentru a o devia în plasă. Un minut mai târziu, după un corner, mingea a ajuns la Dragoş Grigore, care a reluat din patru metri, din nou în portarul albanez.

România a marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 82, când Raţ i-a pasat lui Maxim, care a şutat slab pe jos. Albanezii au respins de pe linia porţii, iar balonul a revenit la Raţ, care a trimis mingea în poartă din apropiere.

Pentru naţionala lui Piţurcă urmează amicalul cu Algeria, care va avea loc tot în Elveţia.

„E o victorie de moral. Un meci de care aveam nevoie pentru a fi mai omogeni, pentru a ne cunoaşte şi mai bine. O să fie şi meciul cu Algeria, care ne va ajuta şi mai mult. Algeria este o echipă mult mai valoroasă. Vom încerca şi acolo să dăm ce-i mai bun, să fim competitivi şi de ce nu să câştigăm”, a spus autorul golului victoriei României, la finalul întâlnirii.

Selecţionerul Victor Piţurcă s-a arătat mulţumit de evoluţia elevilor săi şi este convins că echipa naţională poate continua să crească.

„Am trecut cu brio acest test, sper ca şi miercuri să facem o figură frumoasă, să câştigăm şi contra Algeriei, cu toate că Algeria este la alt nivel. Însă şi noi am făcut un salt calitativ bun şi putem învinge orice echipă în momentul ăsta. Am avut momente foarte bune şi asta îmi dă speranţe că putem juca şi mai bine decât în seara asta”, a declarat Piţurcă.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close