Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România ? Georgia: experiment pentru meciul cu Serbia

România ? Georgia: experiment pentru meciul cu Serbia

România ? Georgia: experiment pentru meciul cu Serbia
19 Noi 2008   •   10:30

Dacă adversarele noastre din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010 şi-au ales adversare în amicalele de miercuri precum Bulgaria, Turcia sau Uruguay, Victor Piţurcă şi FRF au ales ca România să joace o partidă de antrenament împotriva selecţionatei Georgiei. La finalul unui an umbrit de ratarea calificării din grupele Campionatului European, dar şi de eşecul cu Lituania din actualele preliminarii pentru Campionatul Mondial din 2010, naţionala României dispută ultimul meci din acest an pe stadionul ?Dinamo?, de la ora 20.30, în direct la Antena 1.
Piţurcă spune că a ales un adversar din fostul spaţiu sovietic pentru că se aseamănă ca stil de joc cu Serbia, dar el nu va putea conta pe mulţi dintre posibilii titulari ai partidei cu vecinii de la sud-vest, programată în luna martie a anului viitor. Astfel, fără Mutu, Chivu, Florentin Petre, Ovidiu Petre, Daniel Niculae, Marius Niculae, Paul Codrea sau Cosmin Contra, Piţurcă s-a văzut nevoit să cheme la lot nişte jucători care au şanse mici să mai fie chemaţi la vreo acţiune a naţionalei, dar pe care îi consideră jucători de perspectivă, care vin să se obişnuiască cu atmosfera din lot.
Sfidând însă logica, selecţionerul nu a convocat niciun jucător de la liderul Unirea Urziceni, populând în schimb cantonamentul de la Mogoşoaia cu fotbalişti de la Universitatea Craiova, o echipă în formă ce-i drept.
De partea cealaltă, selecţionerul argentinian al Georgiei, Hector Raul Cuper, susţine că naţionala României este mai valoroasă decât echipa pe care o are la dispoziţie, dar avertizează jucătorii români să nu subestimeze adversarul pe care-l va avea în faţă. ?Suntem aici pentru a face un joc bun şi pentru a lăsa o impresie deosebită, deşi partida este doar amicală. Vom juca un meci serios, să vedem exact la ce nivel este echipa mea. Formaţia României este mult mai puternică, mult mai tehnică decât cea a Georgiei, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne subestimaţi?, a spus Cuper.
În altă ordine de idei, deşi iniţial FRF hotărâse ca 1 leu din preţul fiecărui bilet vândut la acest amical să fie donat în scopuri caritabile, forul condus de Mircea Sandu a hotărât să doneze suma integrală pentru ajutorarea victimelor accidentului minier de la Petrila, se arată într-un comunicat postat pe site-ul FRF.
Formaţii probabile:
România
Lobonţ - Ogăraru, Goian, Tamaş, Raţ - Nicoliţă, Rădoi, Lazăr, Cociş - Costea, Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.
Georgia
Lomaia - Kizanişvili, Salukvadze, Kvahadze, Asatiani - Kobiaşvili, Kvirkvelia, Merebaşvili, Razmadze - Mchedlidze, Martsvaladze. Antrenor: Hector Cuper.
Arbitru: Kyros Vassaras (Grecia)
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close