Antena 3 CNN Sport Fotbal intern San Marino - România 0-1: Succes la limită cu cea mai slabă naţională din lume

San Marino - România 0-1: Succes la limită cu cea mai slabă naţională din lume

San Marino - România 0-1: Succes la limită cu cea mai slabă naţională din lume
Sursa foto: Foto: gsp.ro
de M.T.    |    10 Aug 2011   •   23:25

 Victor Piţurcă a debutat cu o victorie în al treilea său mandat pe banca echipei naţionale a României, dar selecţionerul are motive serioase de îngrijorare după 1-0 cu San Marino.

 
În faţa echipei clasate pe ultimul loc în clasamentul FIFA şi care a primit 33 de goluri în actualele preliminarii, jucătorii români au avut nevoie de 72 de minute pentru a marca, reuşita rapidistului Herea evitând un rezultat care probabil ar fi aruncat în aer atmosfera din jurul echipei naţionale.
 
Fără Mutu şi Tamaş, pedepsiţi de Victor Piţurcă pentru escapada lor, tricolorii au început meciul în jumătatea adversă şi avându-l pe Chipciu drept cel mai mare pericol pentru poarta lui Simoncini. Jucătorul Braşovului a avut primele şanse de gol ale echipei României, dar a ratat de patru ori în primele 11 minute.
 
Tibi Bălan a avut şi el şansa de a marca, lucru pe care îl va reuşi în cele din urmă Curelea, în minutul 18, dar golul jucătorului de la Sportul a fost corect anulat pentru offside. 
 
Deşi şi-a continuat dominarea, România nu a mai reuşit să-şi creeze ocazii de gol, iar gazdele au prins curaj, Marani ratând o şansă importantă în minutul 31, dar reluarea sa pretenţioasă din voleu s-a dus mult peste poarta lui Tătăruşanu.
 
Ultimul moment important al primei reprize l-a avut ca protagonist pe Curelea, care a trimis cu capul pe lângă poartă din poziţie favorabilă, după o centrare foarte bună a lui Torje.
 
La revenirea de la vestiare, Piţurcă i-a introdus pe teren pe Cociş, Pintilii şi Herea, însă prima ocazie le-a aparţinut sanmarinezilor, Tătăruşanu blocând uşor şutul lui Mazza. Tricolorii au replicat aproape imediat, dar Herea a luftat din mijlocul careului, la capătul unei acţiuni foarte bune a lui Tănase.
 
Românii s-au muat cu tot efectivul în jumătatea gazdelor, dar nici Torje, şut în bară şi execuţie din viteză care a ocolit puţin vinclul, nici Tănase, blocat de un fundaş sanmarinez în momentul şutului, n-au reuşit să găsească drumul spre gol.
 
În cele din urmă, ofensiva continuuă a elevilor lui Piţurcă a dat roade, în minutul 72. Cociş a pătruns pe partea stângă, a centrat în apropierea punctului de la 11 metri, iar Herea a reluat din prima în poartă pentru 1-0. Putea fi 2-0 trei minute mai târziu, dar Curelea a trimis cu capul pe lângă din şase metri, după o acţiune lucrată de nou intratul Strătilă.
 
Ultimul sfert de oră nu a mai adus decât un alt gol al României anulat pentru offside, marcat de Cociş, şi câteva îmbrânceli în minutele de prelungire, care nu au degenerat însă.
 
România câştigă la limită şi aşteaptă dubla cu Franţa şi Luxemburg din septembrie, din preliminariile Campionatului European. Fără multe motive de optimism, după reprezentaţia din San Marino.
 
România: Tătăruşanu - Bănel Nicoliţă (Luchin 80), Gardoş, Chiricheş, Ştefan Radu - Torje (Strătilă 72), T. Bălan (Herea 46), Mureşan (Pintilii 46), Tănase - Chipciu (Cociş 46), Curelea (Nicoară 83) 
 
San Marino: A. Simoncini - F. Vitaioli (Bugli 50), Andreini, Bollini (Gasperoni 68), Della Vale - D. Simoncini (Bacciocchi 57), M. Vitaioli (Hirsch 81), Cervellini, Mazza (Montagna 86) - Selva, Marani.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close