Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Veteranii ?naţionalei? au decis. Cu Serbia jucăm la Constanţa

Veteranii ?naţionalei? au decis. Cu Serbia jucăm la Constanţa

Veteranii ?naţionalei? au decis. Cu Serbia jucăm la Constanţa
18 Dec 2008   •   11:01

Meciul capital pe care prima reprezentativă a României îl va juca cu Serbia va avea loc la Constanţa. Privind în treacăt, putem zice că astfel se respectă o tradiţie a ultimilor ani, în care toate partidele importante jucate acasă de România au avut loc pe stadionul ?Farul? din Constanţa. De data aceasta gsp.ro spune că există, însă, o poveste.
Federaţia Română de Fotbal dorea ca meciul care se va juca pe 28 martie 2009 să aibă loc în Bucureşti, pe tot mai controversatul stadion din Ghencea. Dacă dorinţa conducătorilor fotbalului românesc era de a readuce ?naţionala? în Bucureşti într-un meci vital de calificare, argumentele care au venit de la echipă şi de la antrenor au fost nefavorabile.
Mutu nu va putea uita prea curând faptul că a fost înjurat pe stadionul Stelei la meciul pe care România l-a câştigat cu 3-1 împotriva Belarusului, în precedenta campanie de calificare, cu toate că avea faţa plină de sânge. Solidari cu numărul 10 al României, vechea gardă, în frunte cu Cosmin Contra, a fost şi ea de acord cu Mutu, în consecinţă meciul mutându-se la Constanţa. Cea mai vehementă declaraţie a venit de la tatăl lui Mutu, Spiridon, care şi-a sfătuit fiul să boicoteze chiar ?naţionala? atunci când aceasta va juca pe stadionul Stelei.
Piţurcă, neimplicat emoţional în conflictele pe care unii jucători le au cu galeria din Ghencea, vede totuşi efectul nedorit pe care acestea le-ar avea în timpul meciului. Dorind ca publicul să susţină echipa şi să nu fie interesat de alte probleme, selecţionerul a ales stadionul cu atmosfera mai agreabilă. Fostul atacant a conchis: ?Mai bine la Constanţa, în Bucureşti atmosfera nu mai e bună. Noi avem nevoie de susţinere, nu să fim înjuraţi la fiecare pasă greşită?.
Rezultatele înregistrate de România pe terenul din Constanţa:
În preliminariile CM 2006:
România ? Armenia 3-0
România ? Andorra 2-0
România ? Cehia 2-0
În preliminariile CE 2008:
România ? Bulgaria 2-2
România ? Olanda 1-0
În preliminariile CM 2010:
România ? Franţa 2-2
Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close