Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă a fost demis de la echipa naţională a României. Cine va fi noul antrenor? (VIDEO)

Victor Piţurcă a fost demis de la echipa naţională a României. Cine va fi noul antrenor? (VIDEO)

Victor Piţurcă a fost demis de la echipa naţională a României. Cine va fi noul antrenor? (VIDEO)
09 Apr 2009   •   13:53

Victor Piţurcă este istorie pentru naţionala României. Tehnicianul a fost demis, joi, din funcţia de selecţioner de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de tricolori în preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Singura problema în calea demiterii lui Victor Piţurcă era clauza prin care FRF este obligată să-i plătească acestuia 600.000 de euro în cazul în care îi vor rezilia contractul.

Dupa 5 partide jucate în Grupa a 7-a a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial din 2010, tricolorii ocupă locul 5, cu doar 4 puncte, şansele de a se mai califica la turneul final din Africa de Sud fiind aproape nule.

Declaraţii:

?Am văzut un studiu pe care l-a prezentat Gazeta Sporturilor astăzi şi şansele noastre aproape că nu mai există. Încercăm o încheiere pe cale amiabilă a contractului cu Victor Piţurcă şi vom începe să purtăm discuţii cu posibilii înlocuitori. Pînă pe 10 mai vom găsi noul selecţioner. Ionuţ Lupescu este cel mandatat să negocieze şi despărţirea de Piţurcă şi să discute şi cu cei candidaţi la postul de selecţioner?, a explicat Mircea Sandu.



?Obiectivul nostru era calificarea la Campionatul Mondial din 2010, dar şansele noastre sunt aproape de zero. Îi voi propune lui Victor Piţurcă rezilierea contractului pentru o sumă de 250.000 de euro. Oferta este rezonabilă. Aş vrea să îi mulţumesc în numele meu şi al Federaţiei pentru munca depusă?, a spus Ionuţ Lupescu.

?Sunt decizii care probabil au fost luate de comun acord de Federaţie şi de Piţurcă. Nu ştiu cât va afecta lucrul acesta echipa, noi trebuie să ne pregătim la fel indiferent de cine este selecţioner şi trebuie să încercăm să construim ceva pentru viitor. Nu punem condiţii când este vorba despre echipa naţională, nu contează cine va fi antrenor. Sunt convins că alegerea va fi una corecta?, a declarat căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, la GSPTV.



?Într-un fel mă aşteptam. Îmi pare rău, am lucrat bine cu domnul Piţurcă şi am avut o relaţie bună cu el în ciuda celor ce s-au spus. Îi urez baftă în continuare şi sper că cine va veni în locul său va aduce ceva nou. Nu cred că Federaţia a vrut să dea satisfacţie opiniei publice, au făcut ce au considerat că este mai bine pentru naţională?, a spus Adrian Mutu.



?E şi vina noastră pentru această situaţie, nu doar Victor Piţurcă, însă mă aşteptam la această decizie. Totuşi, în ultimele partide ne-a şi lăsat norocul de care am avut parte în trecut. Trebuie să ne recâştigăm încrederea şi să ne revenim pentru că poziţia pe care o ocupăm acum e una ruşinoasă. Cred că este nevoie ca un nou antrenor să fie numit cât mai repede?, a precizat Ciprian Marica.


Urmează ca în perioada următoare să FRF să decidă cine va fi noul antrenor al naţionalei. Printre favoriţi se află Gheorhe Hagi şi Cosmin Olăroiu, singurii candidaţi importanţi aflaţi fără contract în acest moment. Totuşi, pe lista FRF se mai află Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu şi Dan Petrescu. Recent, Ionuţ Lupescu declara că, în cazul demiterii lui Piţurcă, nu va fi ales un antrenor străin.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close