Antena 3 CNN Sport Off Sport EURO 2019 U21. Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionatul European

EURO 2019 U21. Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionatul European

EURO 2019 U21. Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionatul European
24 Iun 2019   •   22:05

Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionatul European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Franţei, 0-0, luni seara, în Grupa C a turneului din Italia şi San Marino, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena.

România, un outsider, a reuşit să câştige Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, echipă care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund. În semifinale, România va întâlni Germania, campioana en titre, joi, la Bologna (19:00).

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajunge în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952, 1964.

Tricolorii aveau trei variante pentru a obţine calificarea în semifinale, să câştige, să facă egal (cazuri în care câştigau grupa) sau să piardă la o diferenţă de maximum două goluri.

Meciul a fost unul tactic din partea ambelor formaţii, conştiente de miză, astfel că rareori cele două echipe au riscat.

România a avut prima ocazie a partidei, în min. 11, când Coman a fost deposedat in extremis de Amian, în marginea careului mic. Nedelcu a fost aproape de un gol spectaculos cu capul, de la 16 metri, în min. 16, dar balonul a ocolit de puţin buturile părăsite de Bernardoni.

O fază controversată s-a petrecut în min. 18, când Cicâldău a fost busculat în careu de Amian, dar arbitrul bulgar nu a acordat penalty-ul cuvenit şi nici nu a făcut apel la arbitrajul video.

Franţa a avut o posesie mai bună în acest meci şi a presat mai mult în debutul reprizei secunde, când a avut şi cea mai periculoasă situaţie, însă şutul lui Ntcham (54), de la 16 metri, a fost blocat de Rus.

Puşcaş a beneficiat de o oportunitate mare de a înscrie, în min. 68 Puşcaş blocat in extremis de portar, după o pasă de excepţie de la Hagi.

Rus a fost şi el periculos, lovitura sa de cap oprindu-se în blocajul lui Tousart, la centrarea lui Hagi (79).

Franţa a avut o ultimă zvâcnire în final, dar şutul lui Guendouzi (90+4) a trecut peste poartă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close