Antena 3 CNN Sport Tenis La ce oră joacă Halep meciul din optimi de la Wimbledon

La ce oră joacă Halep meciul din optimi de la Wimbledon

La ce oră joacă Halep meciul din optimi de la Wimbledon
09 Iul 2017   •   12:08

Turneul de la Wimbledon. Simona Halep (2 WTA) va juca luni contra Victoriei Azarenka în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, în al doilea meci programat pe Terenul 2 de la All England Tennis Club. Partida lui Halep va începe după ora 15.00.

Turneul de la Wimbledon. Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a dispus de chinezoaica Shuai Peng, cu 6-4, 7-6 (7).

Turneul de la Wimbledon. Halep (25 ani, a doua favorită) s-a impus după o oră şi 38 de minute, într-un meci echilibrat cu Peng (31 ani, 37 WTA), salvând chiar o minge de set.

Turneul de la Wimbledon. Românca, semifinalistă în 2014 şi sfertfinalistă anul trecut, a început mai ezitant meciul cu Peng şi după ce fiecare jucătoare a luat câte un ghem, asiatica s-a desprins la 3-1, însă imediat Halep a revenit şi a restabilit egalitatea, 3-3. Fiecare şi-a făcut serviciul şi, la 4-4, Simona a reuşit un break care s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta setului, câştigat cu 6-4 de româncă.

Turneul de la Wimbledon. În actul secund s-a mers cu serviciul până la 3-3, scor la care Simona a reuşit să câştige pe serviciul adversarei (4-3). Peng a replicat imediat şi a realizat break-ul (4-4). Chinezoaica a preluat conducerea cu 5-4, după ce Halep a irosit o minge de break. Cele două jucătoare au ajuns în tie break, dar niciuna nu a reuşit să se desprindă, deşi Halep a condus cu 5-4 şi a avut două servicii, ambele pierdute, după care s-a văzut în postura de a salva o minge de set la 5-6, a ratat o minge de meci, la 7-6, cerând challenge la o minge care a atins tuşa, pentru ca în cele din urmă că câştige cu 9-7.

Turneul de la Wimbledon. Halep a avut 5 aşi în acest meci, iar Peng doar unul, românca a comis o dublă greşeală, iar Peng două. Halep a avut procentaj mai bun la punctele cu primul serviciu (67%-60%), iar chinezoaica la serviciul al doilea (55%-52%). La capitolul winners, Peng a avut superioritate (27-19), dar a avut şi mai multe erori neforţate (19-13).

Turneul de la Wimbledon. Simona Halep şi-a asigurat un cec de 147.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe belarusa Victoria Azarenka, victorioasă cu 3-6, 6-1, 6-4 în faţa britanicei Heather Watson.

Azarenka (27 ani, 683 WTA), care e la şapte luni de la naşterea primului său copil, conduce cu 2-1 în meciurile directe cu Simona, pe care a învins-o de două ori în 2012, la Doha, în optimi, cu 6-3, 6-1, şi la Linz, în optimi, cu 6-1, 6-1. Halep a câştigat singurul duel în 2015, în sferturi, la US Open, cu 6-3, 4-6, 6-4.

 

×
Subiecte în articol: Simona Halep tenis victoria azarenka
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close