Antena 3 CNN Sport Tenis Rafa Nadal s-a calificat în finala de la Roland Garros, după un meci de poveste cu Novak Djokovic

Rafa Nadal s-a calificat în finala de la Roland Garros, după un meci de poveste cu Novak Djokovic

Rafa Nadal s-a calificat în finala de la Roland Garros, după un meci de poveste cu Novak Djokovic
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    07 Iun 2013   •   19:25

Rafael Nadal va juca pentru a opta oară în carieră finala turneului de la Roland Garros, după ce s-a impus în faţa liderului mondial Novak Djokovic la capătul unui alt meci de poveste între cei doi jucători.

Patru ore şi 37 de minute a durat partida dintre Nadal şi Djokovic, învingătorul fiind cunoscut abia după cinci seturi, cel decisiv având nu mai puţin de 16 game-uri.

În cele din urmă, ibericul s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-1, 6-7, 9-7 şi aşteaptă să-şi cunoască adversarul din ultimul act, acesta urmând să fie decis dintre un alt spaniol, David Ferrer, şi francezul Jo-Wilfried Tsonga.

În era Open, doar Ivan Lendl, Pete Sampras, ambii la US Open, şi Roger Federer, la Wimbledon, au mai ajuns de opt ori în finala aceluiaşi turneu de Grand Slam.

Nadal, de şapte ori campion la Paris, are şansa de a deveni primul jucător care se impune de opt ori la un asemenea turneu.

După ce a câştigat primul set cu 6-4, jucătorul spaniol, cap de serie numărul 3, a reuşit un break în cel secund şi părea că se îndreaptă spre o victorie clară.

Djokovic a dovedit însă că nu renunţă niciodată şi, de la 2-3, a câştigat patru game-uri consecutive pentru a egala scorul la seturi.

Nadal a trecut din nou în avantaj, impunându-se cu 6-1 în setul trei, dar liderul mondial a găsit încă o dată resurse să revină şi să-şi adjudece setul patru la tie-break, scor 7-3, deşi adversarul său a servit pentru meci la 6-5.

Mai mult decât atât, Djokovic a început excelent setul decisiv, cu un break, dar sârbul nu şi-a putut păstra avantajul până la final, oferindu-i astfel rivalului său şansa de a întoarce meciul în favoarea sa şi de a se impune cu 9-7.

Principal favorit la Paris în acest an, Djokovic ratează din nou şansa de a cuceri titlul la Roland Garros, singurul Grand Slam care-i lipseşte din palmares.

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal turneu de grand slam paris
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close