Bancul dulce-amar care redă cu fidelitate ce s-a întâmplat cu banii României

de D.G.    |    23 Ian 2020   •   17:46
Bancul dulce-amar care redă cu fidelitate ce s-a întâmplat cu banii României foto: Pixabay.com

De cele mai multe ori bancurile reflectă cu umor situațiile din viața reală.

"La un moment dat, Bulă ajunge într-o mare criză de bani. Se gândi să meargă la vecinul lui evreu Ițic şi să-i ceară 2 lei, ca împrumut până la primavară. Ițic îl ascultă atent, apoi îi zise:

- Bine, îți dau 2 lei împrumut până la primăvară, dar îmi lași toporul ca zălog și la primăvară îmi dai 4 lei înapoi, altfel nu ne învoim. E bine?

Mai de voie mai de nevoie, într-un final Bulă se învoi. Lăsă toporul ca zălog, luase banii și dă să plece .Însă Ițic îl strigă:

- Băi Bulă! Ia fi atent la mine, la ce m-am gândit.

La primăvară știu că o să-ți fie greu să-mi dai înapoi cei 4 lei, întrucât iarna e lungă și grea, așa că știi ce? Ia dă tu acum 2 lei înapoi și la primăvară îți mai rămân de dat doar 2 lei, ce zici, o să-ți fie mai ușor?

Bulă se gândi puțin și recunoscu în sinea lui că Ițic are dreptate și că uite e un vecin adevărat, așa că se învoi, îi dădu înapoi cei 2 lei și plecă acasă ceva mai ușurat. Însă, pe drum tot calcula: Hm! Bani nu am, topor nu am, însă m-am ales cu o datorie de 2 lei."

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close